15:41, 29.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Budžetu Kosova skoro 10 miliona evra od EUIznos od 9,985 miliona evra od sredstava pomoći za podršku budžetu koje je obezbedila Evropska komisija uplaćen je Trezoru Kosova. 

budzetu-kosova-skoro-10-miliona-evra-od-eu

Foto: N1

Izvršena isplata u vezi je sa usaglašenim kriterijumima povezanim sa reformama javne uprave i upravljanja javnim finansijama, saopšteno je iz Kancelarije EU na Kosovu. 

Kako se navodi, podrška EU reformi javne uprave i upravljanja javnim finansijama, nagrađuje napredak koji vlada ostvaruje u primeni sopstvenih strategija i postizanju ciljeva koji su dogovoreni između EU i kosovske vlade, navodi se u saopštenju, gde se podseća da EU radi sa kosovskom vladom na ovim reformama od decembra 2017. god.

„Polazeći od ovoga, vlada sada mora da ubrza tempo reformi. Posebno, Komisija očekuje da vlada održi svoju posvećenost primeni zakonodavnog paketa u sklopu reforme javne uprave i da napravi korake koji su potrebni za povećanje odgovornosti nezavisnih agencija, da održi makroekonomsku politiku usredsređenu na stabilnost i da poveća transparentnost, posebno u vezi sa korišćenjem budžetskih sredstava i postupkom javne nabavke“, ističe se u saopštenju. 

Ova podrška EU, pomoći će Kosovu i u pravcu suzbijanja pandemije COVID-19 i njenih uticaja na ekonomiju i javne finansije, poručuju iz EU. 


Tagovi: EUKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije