16:49, 19.08.2019Izvor: RTV Kim

Čaglavica: Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razredOd početka upisnog roka pa sve do danas, nijedno dete nije upisano u prvi razred isturenog odeljenja OŠ "Miladin Mitić" u Čaglavici, rekao je za RTV Kim direktor ove škole, Ljubiša Karadžić.

caglavica-do-sada-nijedno-dete-nije-upisano-u-prvi-razred

Foto: RTV Kim

Od 2. septembra, kada počinje nova školska godina, u isturenom odeljenju OŠ "Miladin Mitić" u Čaglavici biće jedno kombinovano odeljenje u kojem će biti učenici drugog i četvrtog razreda i odeljenje u kojem će biti učenici trećeg razreda.

Iako nema prvaka, od ove godine u Čaglavici biće dece predškolskog uzrasta.

„Čekamo da roditelji, ukoliko imaju decu koju treba da upišu u prvi razred, dođu i odrade to. Do sada nijedno dete nije upisano u prvi razred. Prošle godine nismo imali decu predškolskog uzrasta, ako gledamo po tome, ove godine nećemo imati dece u prvom razredu. Ipak, od ove godine u Čaglavici ponovo imamo predškolsku grupu i očekujemo da će 2. septembra sa vaspitačem ta deca početi da rade“, objasnio je Karadžić za RTV Kim.

Karadžić kaže da se OŠ "Miladin Mitić" u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima priprema za početak nove školske godine.

„Mi u toku godine sređujemo i učionice i školske objekte. Čekamo da sredimo objekat u Čaglavici. Nadam se da će u toku godine to biti planirano i budžetom lokalne samouprave i Kancelarije za KiM, kako bi obnovili postojeći objekat u Čaglavici.“


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije