09:08, 25.04.2020Izvor: RTV KIM / RTV Puls

Časovi baleta od danas na RTV KIM i RTV PulsŠkola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na RTV KIM i televiziji Puls.

casovi-baleta-od-danas-na-rtv-kim-i-rtv-puls

Foto: RTV KIM

Škola baleta u Gračanici koju pohađa blizu 90 malih balerina sa centralnog Kosova i tridesetak iz Kosovskog Pomoravlja obustavila je rad u prostorijama domova kulture u Gračanici i Šilovu zbog vanrednih mera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Kako bi ostale u formi, nastavnik baleta Nikola Korać i Dom kultura Gračanica, su za svoje polaznice organizovali online časove.

Male balerine su do sada časove pratile preko računara ili mobilnih telefona.

Međutim, predstavnici Doma kulture, Škole baleta, RTV KIM i RTV Puls postigli su dogovor o emitovanju časova na svojim kanalima.

Svake subote od 13.30h na RTV Puls i od 18 sati na RTV KIM će biti emitovani časovi baleta.

"Kako nas je sve prekinula i paralisala ova pandemija virusa, znajući situaciju i na Kosovu i u Gračanici, gde držim časove u Školi baleta, znajući da su deci trenutno onemogućene skoro sve aktivnosti koje su do sada imali, i muzička škola, i časovi jezika i dr, nisam želeo da moje balerine ostanu bez časova baleta, iako nas je zadesilo sve u pripremi završnog koncerta. Želeo sam da nastavimo rad, ali u vidu lekcija "na daljinu" koje samostalno pripremam za svaku grupu od 3 do 15 godina. Lekcije su identične kao čas, samo što nisam prisutan uživo. Svake subote imaju nov materijal za vežbanje kako bi ostale u formi, a pre svega da ne razmišljaju o stanju koje nas je zadesilo", kazao je Nikola Korać za RTV KIM.


Tagovi: BaletŠilovoGračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije