11:51, 08.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Čestitke povodom Dana ženaMeđunarodni dan žena obeležava se danas, a tim povodom, čestitke su uputili zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, načelnik kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, predsednik Srpske liste Goran Rakić, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke, Milorad Arlov.

cestitke-povodom-dana-zena

Radio Kontakt Plus

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić istakla je značaj uloge žena u unapređenju društvenog sistema. 

"Žene svojim znanjem, razumevanjem i istrajnošću doprinose izgradnji boljeg društva u njegovom celokupnom razvoju", naglasila je Hodžić.

Hodžić je poručila da je zadatak muškaraca da uvažavaju položaj žena, jer se time, kako ističe, na najbolji mogući način potvrđuje jedno od osnovnih načela Povelje UN-a, o ravnopravnosti žena i muškaraca.

Usvajanjem deklaracije o ravnopravnosti s početka prošlog veka, nakon dugogodišnje iscrpljujuće borbe, pripadnice "slabijeg pola" izborile su se za svoja prava i stale rame uz rame sa muškarcima, podseća načelnik okruga Slavko Simić i ističe da su i pre i posle toga one  kao majke i supruge neretko važile za stubove porodica. 

Danas, kada proslavljaju svoj praznik, žene treba da budu ponosne, jer nisu samo ravnopravne članice uređenog društva, već su u pravom smislu reči stubovi porodica, a zašto ne reći i stubovi naše države, podvukao je Simić. 

“Bez obzira da li su zaposlene ili su domaćice, doprinos naših supruga, majki i sestara je nemerljiv u modernom i naprednom društvu. U ime Kosovskomitrovačkog upravnog okruga i u svoje lično ime čestitam međunarodni dan žena svim pripadnicama nežnijeg pola uz iskrenu želju da budu obasute pažnjom i ljubavlju koju zaslužuju ne samo 8. marta, nego svakog dana u godini”, naveo je Simić u čestitki.

“Vaš nemerljiv doprinos porodici i društvu će uvek biti poštovan i cenjen. Neka ovaj dan bude samo jedan u nizu, kada primate zahvalnost i pažnju za svu vašu ljubav i požrtvovanost, vaš trud, rad i neizmernu snagu koju nosite. Hvala vam što ste istrajne u tome”, navodi se u čestitki Gorana Rakića. 

Čestitajući Međunarodni Dan žena svim pripadnicama nežnijeg pola, predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je da će ova lokalna samouprava svojim aktivnostima nastaviti da afirmiše pitanja društvenog statusa žena i podstiče aktivnosti koje će unaprediti njihov položaj. 

„U ovom vremenu celokupne društvene krize, kada se suočavamo sa borbom protiv Kovida 19, žene su dale svoj nemerljiv doprinos u zaštiti društva od širenja pandemije u svim sferama života i na tome smo im neizmerno zahvalni. Želim vam da uvek budete zdrave, srećne, nasmejane i uspešne. Težićemo, kao i do sada, da uspeh vrednujemo prema kvalitetnim idejama i vrednom radu. Kao lokalna samouprava ponosni smo na žene u našoj opštini, jer su one stub našeg razvoja", naveo je Popović u čestitki.

Međunarodni dan žena svim srpskim majkama, suprugama sestrama na Kosovu i Metohiji čestitao je i predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke, Milorad Arlov.

Na vas trebamo biti ponosni,  jer ste stub srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji, poručio je Arlov, uz 
veliki pozdrav i čestitka za sve žene, a posebno za majke sa više dece i majke sa decom sa poteškoćama u razvoju i članicama Udruženja roditelja"Podrži me" iz Kosovske Mitrovice. 

“Vašom ljubavlju i žrtvom prema porodiici čuvate srpsko postojanje, a posebno natalitetom za koji ste najviše zaslužne baš vi. Neka vam Bog podari snagu da budete i ostanete takve kakve jeste, da današnji i sve dane provedete u radosti i zdravlju na Kosovu i Metohiji”, naveo je Arlov u čestitki. 


Tagovi: GračanicaMitrovicaPraznik

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije