09:23, 31.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Čestitke povodom Kurban-bajramaPripadnici islamske veroispovesti slave Kurban-bajram, jedan od dva najveća islamska praznika. Tim povodom, politički i lokalni predstavnici, uputili su čestitke vernicima koji obeležavaju ovaj praznik.

cestitke-povodom-kurban-bajrama

Radio Kontakt Plus

Hodžić: Neka praznik svima donese zdravlje, jedinstvo, sreću, poštovanje i razumevanje

Glavna izvršna službenica opštinske administracije u Severnoj Mitrovici, Adrijana Hodžić, čestitala je svim građanima muslimanske veroispovesti Kurban-bajram, sa željom da ovaj praznik svima donese zdravlje, jedinstvo, sreću, poštovanje i razumevanje.

“Svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban-bajrama, sa željom da ga provedete u krugu svoje porodice i dobrom raspoloženju. Želim da predstojeći praznični dani svima donesu zdravlje, radost i porodičnu sreću. Bajram šerif mubarek olsun”, navodi se u čestitki Adrijane Hodžić.

Ovom prilikom Hodžić je pozvala sve koji slave, da je i u ovom prazničnom periodu posebno bitno da se mere zaštite zbog pandemije virusa korona striktno poštuju. 

„Odgovornim ponašanjem u stvari najbolje pokazujemo koliko nam je stalo do naših bližnjih i do nas samih“, poručila je Hodžić. 

Spirić čestitao Kurban-bajram

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i vršilac dužnosti gradonačelnika Severne Mitrovice, Aleksandar Spirić, uputio je čestitke sugrađanima koji proslavljaju Kurban-bajram.

“Upućujem najiskrene čestitke svim stanovnicima opštine Severna Mitrovica koji proslavljaju pomenuti praznik, sa željom da praznične dane provedu u porodičnoj sreći, miru, radosti i duhovnom blagostanju”, stoji u čestitki Spirića.

Rakić: Neka nas ovaj praznik podstakne na razumevanje, solidarnost, toleranciju i poštovanje

Povodom Kurban-bajrama, potpredsednik kosovske vlade i ministar administracije lokalne samouprave, Goran Rakić, svim vernicima islamske zajednice upućuje najiskrenije čestitke.

“Neka nas sutrašnji praznik podseti na neprolazne vrednosti dobrote i humanosti i podstakne na razumevanje, solidarnost, toleranciju i poštovanje. Uz najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i blagostanje vama i vašim porodicama čestitam blagosloven Kurban- bajram i da ga uvek slavite u miru, radosti i slozi”, navodi se u čestitki Rakića.

Jevtić: Neka praznik dodatno podstakne sve na međusobnu solidarnost, uvažavanje, razumevanje različitosti i suživot

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi, Dalibor Jevtić, je u svoje lično ime i u ime Ministarstva za zajednice i povratak, čestitao jedan od najvećih islamskih praznika Kurban-bajram vernicima islamske veroispovesti i predsedniku Islamske zajednice Kosova, Naimu Trnavi.

”U danima opšte neizvesnosti kada zajedničkim snagama vodimo borbu za zdravlje svih ljudi, želim da praznične dane provedete u krugu svojih najmilijih, ispunjeni radošću, mirom i duhovnim blagostanjem”, poručio je ministar Jevtić.

Neka Kurban-bajram sve dodatno podstakne na međusobnu solidarnost, uvažavanje, razumevanje različitosti i suživot.  Opšte dobro i činjenje dobrih dela neka svima bude cilj kojim ćemo težiti kako bi udruženim snagama gradili bolju budućnost za sve, ističe se u čestitki.

Milojević: Obeležite ove dane svečano i u duhu tradicije

Direktor Kancelarije kosovskog premijera za pitanja zajednica, Ivan Milojević, uputio je najiskrenije čestitke vernicima islamske veroispovesti povodom Kurban-bajrama.

"Želim da praznik proslavite u miru, dobrom zdravlju, sa svojim najbližima uz podsticaj na duhovnu izgradnju i poštovanje. Obeležite ove dane svečano i u duhu tradicije, uz međusobno uvažavanje, i neka oko vas uvek budu sloga i razumevanje", poručuje Milojević.

GI SDP: Neka praznik doprinese širenju tolerancije i razumevanju 

Građanska inicijativa “Srbija, demokratija, pravda” svim građanima muslimanske veroispovesti čestita praznik Kurban – bajram, u želji da ovaj praznik svima donese zdravlje, radost i porodičnu sreću, a istovremeno doprinese širenju tolerancije, razumevanja i uzajamnog poštovanja kao osnove vrednosti društva u kojem živimo. 
 


Tagovi: KosovoPraznik

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije