08:35, 16.05.2018Izvor: Radio Kontakt Plus

Četiri meseca od ubistva Ivanovića,”istraga se razvodnjava”KOSOVSKA MITROVICA  - Ni četiri meseca nakon ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici ubice i nalogodavci nisu otkriveni. 

cetiri-meseca-od-ubistva-ivanovicaistraga-se-razvodnjava

Tanjug

U GI SDP ističu da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava, a sa ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.

Navode da i dalje ima optužbi vlasti iz Beograda i Prištine, ali  bez konkretnih dokaza i činjenica, dok su se od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu oglasili samo ambasadori Velike Britanije i Švajcarske, ali ne i američka ambasada.

“Svima sve više postaje jasno da je to političko ubistvo i da za njegovo rasvetljavanje ne postoji politička volja” – navodi se u saopštenju GI SDP. 

Dodaje se da  svakodnevno dobijaju podršku od građana da se trg ili ulica u Kosovskoj Mitrovici nazove imenom Olivera Ivanovića, da je do sada prikupljeno vise od 15oo potpisa građana, koji će u skorije vreme biti predati nadležnima.

“Nama ostaje da i dalje čekamo i pratimo, tražimo i apelujemo da se ubica pronađe, a istovremeno i pratimo sva politička dešavanja na Kosovu” – navedeno je u saopštenju. 

Četiri meseca od ubistva  lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića  navršava se danas.  Sa šest hitaca u leđa, ubijen je 16. januara, ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. 

Istragu o njegovom ubistvu vodi Kosovsko specijalno tužilaštvo.

Milena Ivanović: Verujem da će istraga dati svoje rezultate

Supruga ubijenog Olivera Ivanovića izjavila je da ni posle četiri meseca od ubistva nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju o razvoju istrage. "Verujem da će ona dati svoje rezultate i ne želim da mislim o tome da ovim odugovlačenjem želi da se baci u zaborav ovo pitanje“, kazala je Milena Ivanović u izjavi za RTV Kim.

Milena Ivanović smatra da su "četiri meseca dug period", ali je, kako kaže reč o kompleksnoj istrazi.

"Verujem da će ona dati svoje rezultate i ne želim da mislim o tome da se ovim odugovlačenjem baci u zaborav ovo pitanje. Koliko god su svi drugi zaboravili na ovo, porodica je ona koje neće odustati dok ne dobije odgovr na pitanje: Ko je naložio i ko je ubio Olivera?", kazala je Ivanovićeva.


Tagovi: KosovoMitrovicaOliver Ivanović

Povezane vesti