19:27, 07.07.2020Izvor: Radio Kontakt plus

Četiri opštine severa Kosova od večeras u karantinu, zabrana kretanja od 21 do 5 ujutroZbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o ograničenom kretanju i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.

cetiri-opstine-severa-kosova-od-veceras-u-karantinu-zabrana-kretanja-od-21-do-5-ujutro

Radio Kontakt Plus

Zabrana kretanja narednih sedam dana trajaće od 21 sat do 5 ujutro, saopštio je večeras na konferenciji za medije, ministar administracije lokalne samouprave u kosovskoj vladi i predsednik Srpske liste, Goran Rakić.

“Od danas, u narednih nedelju dana od 21 uveče do 5 časova ujutru zabranjuje se kretanje svih osoba, osim onih lica koja su odgovorna za borbu protiv pandemije i održavanja javnog reda i mira", odluka je Kriznih štabova opština sa severa Kosova, a na osnovu preporuka struke.

Takođe, u navedenom periodu zabranjuje se ulazak i izlazak sa teritorija četiri opštine na severu, osim za lica sa posebnim dozvolama.

Ujedno je najavljeno da će javne ustanove na severu Kosova broj radnika svesti na minimum.

Građani su pozvani na odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i održavanje lične higijene.


Tagovi: Sever KosovaKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije