16:33 | 24.11.2022 Izvor: Koha

CIK: Imenovani vršioci dužnosti rukovodilaca opštinskih izbornih komisija na severuCentralna izborna komisija imenovala je vršioce dužnosti rukovodilaca opštinskih izbornih komisija na severu, javlja Koha.

cik-imenovani-vrsioci-duznosti-rukovodilaca-opstinskih-izbornih-komisija-na-severu

Foto: Radio Kontakt Plus

Odluka o imenovanju je doneta, jer su prethodno ostavke na svoje funkcije podneli službenici opštinskih izbornih komisija u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Vršioci dužnosti rukovodilaca opštinskih izbornih komisija govore i srpski jezik, a dolaze iz opština Glogovac, Srbica, Vučitrn i Južna Mitrovica.

Centralna izborna komisija je odlučila da zbog bezbednosti i činjenice da su kancelarije opštinskih izbornih komisija u pomenutim opštinama zaključane - novoimenovane rukovodioce još uvek ne pošalje na svoja nova radna mesta.

CIK je zatražila od nadležnih institucija da obezbede bezbedno okruženje za nesmetan rad službenika opštinskih izbornih komisija na severu Kosova, uoči vanrednih izbora za gradonačelnike koji će biti održani 18. decembra.

Naveli su i da je ukupno 14 političkih partija, uključujući i Srpsku listu, saopštilo da neće učestvovati na predstojećim izborima.
Tagovi: IzboriCIK

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije