19:29, 16.10.2019Izvor: Tanjug

Dačić: Odgovor britanske ambasade u Prištini krajnje licemeranOdgovor britanske ambasade u Prištini na kritiku predsednika Aleksandra Vučića je krajnje licemeran, ocenio je u izjavi Tanjugu šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

dacic-odgovor-britanske-ambasade-u-pristini-krajnje-licemeran

Foto: Vlada Republike Srbije

"Svako ko sedi sa budućim premijerom Kosova uz albansku zastavu time podržava njegovu javno demonstriranu težnju za stvaranjem velike Albanije", ocenio je Dačić i poručio da ambasador ne treba da uređuje partijske prostorije, ali "može da odbije da tu sedi, kao što su to uradili neki drugi ambasadori".

Podsetimo, ambasador Velike Britanije Nikolas Abot sastao se pre dva dana sa predsednikom Pokreta Samoopredeljenje Aljbinom Kurtijem, a na fotografijama sa tog susreta vidi se albanska zastava u pozadini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, putem društvene mreže Twitter upitao je britanskog ambasadora: "Na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija, i koje države je zastava pred kojom ste se, Vaša Ekselencijo, ponosno slikali sa Kurtijem?”

Tokom dana, oglasila se i britanska ambasada na Kosovu, takođe putem Twitter naloga uz objašnjenje da je posao ambasade da radi sa vodećim političkim akterima na Kosovu i da nije odabrala kako je sagovornik, delujući u partijskom prostoru, uredio svoje prostorije.

Ubrzo nakon oglašavanja britanske ambasade, predsednik Srbije je napisao putem Twittera „Hvala vam na jasnom odgovoru. Svi smo sve razumeli”.


Tagovi: Velika BritanijaAljbin KurtiAmbasada

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije