10:30, 09.11.2018Izvor: Tanjug

Danas isplata penzija za one koje ih primaju na kućnu adresuPrvi deo oktobarske penzije biće danas isplaćen svim penzionerima koji ih primaju "na ruke".

danas-isplata-penzija-za-one-koje-ih-primaju-na-kucnu-adresu

Foto: RTK 2

Penzije će tako danas dobiti svi oni koji ih primaju na kućnu adresu, ili na šalterima pošta, dok će sutra, 10. novembra, penzije dobiti oni kojima se novac uplaćuje na tekući račun.

To će biti prvi put posle četiri godine da se penzionerima primanja vraćaju na staro uz određeno uskladivanje.

Ukupna primanja svih korisnika penzije u novembru biti uvecana za najmanje pet odsto u odnosu na ono što su primili u prethodnom mesecu. 

Navedeni novcani iznos bice, u razlicitom iznosu, isplacen svim korisnicima cija je penzija u isplati za septembar iznosila do 32.384,67 dinara, odnosno cija penzija za oktobar, nakon prestanka umanjenja, iznosi do 34.003,90 dinara.

Za korisnike penzija cija primanja za septembar i oktobar iznose do 26.643,75 dinara, odnosno nisu ni bile snižavana, uvecanje primanja bice ostvareno isplatom novcanog iznosa kao uvecanja uz penziju.

Većina penzionera dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre umanjenja.
 


Tagovi: Srbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije