10:55 | 10.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Deca sa KiM na letovanju u Crnoj GoriStotinu dece sa Кosova i Metohije boravi ovog meseca na letovanju u Crnoj Gori, u organizaciji Кancelarije za Кosovo i Metohiju i humanitarne organizacije "Srpska solidarnost".

deca-sa-kim-na-letovanju-u-crnoj-gori

Foto: Kancelarija za KiM

Deca su podeljena u dve grupe i borave na moru po sedam dana, a druga grupa mališana juče je započela svoje letovanje, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Reč je o deci iz Gore, Štrpca, Кosovske Кamenice, Кosova Polja, Peći, Gnjilana, Istoka, Prištine, Кosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, uzrasta od 4. do 6. razreda koji imaju vrlo dobar ili odličan uspeh i potiču iz socijalno ugroženih porodica. 

Osim plivanja i ostalih zabavno-rekreativnih sadržaja, đacima su organizovane i aktivnosti kao što su obilazak turističkih znamenitosti i poseta pravoslavnim hramovima u Sutomoru, Bečićima i okolini.

Foto: Kancelarija za KiM

Mališane je posetila pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za socijalna pitanja, Svetlana Miladinov, koja je tom prilikom ukazala na višestuki značaj organizacije ovih putovanja.

“Cilj ove akcije i projekta je da deci sa КiM omogućimo promenu sredine, jer oni odrastaju u specifičnim uslovima. Njima ovo mnogo znači, osmeh na njihovom licu nema cenu”, navela je Miladinov dodajući da će Kancelarija i u narednom periodu nastaviti da ulaže u ovakve projekte.
Tagovi: Crna GoraDecaKancelarija za KiMKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije