20:32, 11.08.2019Izvor: TV Most, RTV Gračanica

Deca sa KiM na letovanju u GrčkojDeca iz Zvečana, Zubinog Potoka i Štrpca krenula su danas organizovano u Grčku. Letovanje u odmaralištu kraj Atine u Grčkoj organizovano je u saradnji Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Odbora za pomoć Srbima na KiM Republike Srpske, a na poziv donatora i sponzora iz Grčke.

deca-sa-kim-na-letovanju-u-grckoj

Foto: TV Most

Deca iz Zvečana, Zubinog Potoka i Štrpca narednih 14 dana uživaće u čarima leta i mora. Biće ovo prilika za nezaboravno druženje i sklapanje novih prijateljstava sa drugarima iz ostalih mesta na KiM i iz Republike Srpske.

Jedna od njih je i Tamara Velimirović iz Zvečana koja danas proslavlja 14. rođendan. Pravi poklon u pravo vreme.

“Sestra i ja smo srećne što idemo i što ćemo da se družimo sa ostalim drugarima sa celog KiM i Republike Srpske”, kaže za TV Most Tamara.

Roditeljima dece mnogo znači besplatno i organizovano letovanje i svoju sreću pretočili su u reči zahvalnosti organizatorima.

“Meni je drago što deca idu da obiđu svet i da se druže jedni sa drugima i zahvalila bih se svima”, kaže Mirjana Velimirović.

I nastavnici i pratioci koji će brinuti o deci na letovanju veliku zahvalnost uputili su onima koji su omogućili ovo letovanje.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim Kancelariji za KiM, kao i onima koji u Atini treba da nas dočekaju, što su omogućili našoj deci ovo divno letovanje. Ima dosta dece koja celo leto provede kod svojih kuća, biće im jako lepo i zabavno i još jednom hvala svima koji su učestvovali u organizaciji”, rekla je Ljubov Vučković, nastavnica OŠ “Jovan Cvijić” iz Zubinog Potoka.

Letovanje dece u odmaralištu kraj Atine u sklopu je projekta "Spojimo decu KiM i Republike Srpske". Putovanje se odvija u saradnji  Kancelarije za KiM i Odbora za pomoć KiM iz Republike Srpske, a na poziv donatora i sponzora iz Grčke.

Foto: RTV Gračanica

Na more u Grčku krenula i deca iz Gračanice

Na more u Grčku pored dece iz Zvečana, Zubinog Potoka i Štrpca, u poslepodnevnim satima krenula je i grupa dece iz Gračanice.

Zahvaljujući projektu „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, kao i Kancelariji za KiM i lokalnim samoupravama, u saradnji sa gradom Atina organizovan je odlazak dece na letovanje u Grčku, istakla je, za program RTV Gračanica, Brankica Ničić, direktorica Odeljenja za obrazovanje i kulturu opštine Gračanica, koja je deci poželela srećan put i da se vrate sa što više lepih doživljaja.

„U odmaralištu kraj Atine boraviće stotinak mališana, 70 sa Kosova i Metohije i 30 iz Republike Srpske. Iz Gračanice je krenulo dvadeset petoro dece u pratnji pet vodiča. Sva deca će biti smeštena u letnjem kampu Sveti Andrej, gde će provesti narednih 12 dana u okviru kojih će obilaziti obližnja mesta“, istakla je Ničićeva.

Odabir dece vršen je na osnovu socijalne karte, napomenula je Ničićeva.

Ona je zahvalila organizatorima, a pre svega rukovodstvu grada Atine koje je na ovaj način pokazalo da postoji zainteresovanost da ugoste decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Deca iz Gračanice i okolnih mesta nisu krila zadovoljstvo i sreću što će prvi put posetiti Grčku.

„Veoma sam uzbuđena što krećem na letovanje u Grčku. Očekujem lep provod i druženje“, istakla je Teodora Đukić iz Lipljana.

„Očekujem da se svi lepo družimo u kampu“, kazao je Stefan Grbić iz Gračanice.

Mališani sa Kosova i Metohije i Republike Srpske narednih dana uživaće u čarima leta i nezaboravnom druženju.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije