19:24, 14.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Delegacija Srpske liste sa Lajčakom o ZSO i bezbednosnoj situacijiDelegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, sastala se danas sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom u Prištini, gde su tom prilikom razgovarali o Zajednici srpskih opština, kao i političkoj i bezbednosnoj situaciji.

delegacija-srpske-liste-sa-lajcakom-o-zso-i-bezbednosnoj-situaciji

Foto: Srpska lista

Predstavnici Srpske liste istakli su da je formiranje Zajednice srpskih opština od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, te da je “nerazumno da se sedam i po godina kasni sa njenim uspostavljanjem”, saopšteno je iz Srpske liste.

“Stoga je na sastanku prenet jasan stav srpskog naroda da je potrebno najhitnije i bez ikakvog odlaganja formirati Zajednicu srpskih opština u skladu sa dogovorom u Briselu”, ističe se u saopštenju.

Na sastanku je takođe posebno analizirana politička situacija, ali i problem bezbednosti Srba na Кosovu i Metohiji u svetlu serije incidenata koji su se desili u prethodnom periodu, zaključuje se u saopštenju.

Na Kosovu od utorka do četvrtka (13. do 15. oktobra) boravi specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, kako bi sa političkim predstavnicima i civilnim društvom “razgovarao o napretku postignutom od obnavljanja dijaloga u julu, te o narednim koracima u pregovorima o sveobuhvatnom sporazumu”.

Planirano je da, nakon Prištine, Lajčak poseti i Beograd.


Tagovi: Srpska listaBezbednostMiroslav LajčakZSO

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije