09:31, 06.04.2019Izvor: RTK2

Deo Prilužja još uvek čeka asfaltU Prilužju je pre godinu dana uklonjen postojeći asfalt u pojedinim ulicama. Ministarstvo infrastrukture je trebalo da finansira postavljanje novog asfaltnog sloja. Međutim, do danas, to nije urađeno pa meštani Prilužja apeluju na nadležne da se ne oglušuju o njihov problem.

deo-priluzja-jos-uvek-ceka-asfalt

RTK2

Meštanima Prilužja je pre godinu dana obećano postavljane novog asfalta u pojedinim ulicama. Nakon skidanja postojećeg sloja, novi nije postavljen, a zbog toga ispaštaju stanovnici ovog sela.

"Pre godinu i po su nam sklonili asfalt, sada ne možemo da živimo od prašine, ne mogu ni prozore da otvorim, ni unuče da izvedem u dvorište. Zimi je blato, voda, a kada automobil prođe ovim putem kamenje leti na sve strane i može glavu da nam polomi", kaže Milanka Bojković iz Prilužja.

"Susrećemo se sa istim problemom kao i srpska zajednica. Međutim, mi imamo jedan veći, gorući problem - kanalizaciona mreža nam je u katastrofalnom stanju, a i infrastruktura. Nemamo put ni sa jedne strane, jedna kiša - blato, deca idu u školu prljava, a onda kažu da smo mi Romi prljavi, a mi nemamo elementarna ljudska prava, koja svaki čovek treba da ima", kaže predstavnik romske zajednice Džemo Emini.

I pored mnogobrojnih zahteva meštana, nadležni do danas nisu imali sluha za rešavanje njihovog problema.

"Mi smo u opštini Vučitrn sa predsednikom opštine i drugim ključnim faktorima pokušali da apelujemo na izvođača i investitora, da su loši uslovi života u Prilužju, i ne samo u Prilužju, već u svim mestima na teritoriji opštine Vučitrn gde se izvode radovi, ali dobili smo odgovor da to nije u nadležnosti opštine, već ministarstva infrastrukture koji je i investitor ovog projekta", istakao je šef kancelarije za zajednice u opštini Vučitrn Branislav Vuksanović.

"Od dana formiranja, januara 2018. do danas, opština Vučitrn nije uložila nijedan cent u srpske sredine, niti planira", kaže koordinator Srpske liste za opštine Vučitrn i Obilić Milan Kostić.

Stanovnici Prilužja smatraju da je njihov problem posledica neozbiljnosti, pre svega investitora i izvođača radova, jer kako kažu, verovali su da se asfaltiranje može završiti postepeno, ali se, nažalost, ispostavilo da za obavljanje ovog posla ne postoji volja nadležnih.  
 


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije