13:57, 15.08.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Devetnaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića: Ko je ubica i nalogodavac?Devetnaest meseci od ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", Olivera Ivanovića, navršava se sutra, a i dalje se postavlja pitanje ko je naručilac i ubica srpskog političara sa Kosova. 

devetnaest-meseci-od-ubistva-olivera-ivanovica-ko-je-ubica-i-nalogodavac

Foto: GI "SDP"

Iz stranke ubijenog Olivera Ivanovića, napominju da je u proteklih mesec dana jedino dešavanje vezano za istragu, ponovno saslušanje sekretarice GI „SDP“ Silvane Arsović.

"Stvara se subjektivni osećaj da istražni organi u Prištini mogu samo da kažu da nešto rade. Saslušavaju saradnicu pokojnog Olivera Ivanovića u svojstvu osumnjičene i okrivljene, da pokušaju da je optuže za kamere koje navodno nisu radile od 04.01. do 16.01. 2018. godine i proradile deset minuta po ubistvu. Pozivaju se na balističke izveštaje stranih zemalja koje nisu hteli ni njoj, a ni njenom advokatu da dostave na uvid ni na samom saslušanju, a ni posle toga. Šta je sa ostalim snimcima uzetih sa drugih kamera?", upitali su iz GI "SDP", dodajući da sve to, kako navode, ukazuje o funkcionisanju pravosudnog sistema na Kosovu, gde svaki Srbin može biti osumnjičen, osuđen bez ikakvih dokaza.

GI “SDP“ i posle devetnaest meseci postavlja isto pitanje: kada će se ubica Olivera Ivanovića otkriti i izvesti pred lice pravde.

Saradnici ubijenog Olivera Ivanovića poručuju da ovakvim postupcima, istražni organi u Prištini samo potvrđuju da su istražne radnje od samog početka rađene neprofesionalno i ad hok.

"To ih ne oslobađa odgovornosti i mi od njih očekujemo pronalaženje i procesuiranje ubice."

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ubica mu je pucao u leđa, a ispaljeno je šest metaka.


Tagovi: Oliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije