10:54, 13.08.2019Izvor: Radio Goraždevac

"Opština Peć nije htela da postavlja spomen-ploču bez odobrenja roditelja, razumemo njihovu bol"Predsednik privremenog organa opštine Peć u Goraždevcu Miloš Dimitrijević, potvrdio je u jutarnjem programu Radija Goraždevac, da se zbog neslaganja porodica ubijenih dečaka, odustalo od spomen-ploče na obali Pećke Bistrice.

dimitrijevic-opstina-pec-nije-htela-da-postavlja-spomen-plocu-bez-odobrenja-roditelja-razumemo-njihov-bol

Foto: Radio Goraždevac

“Ovo što se desilo poslednjih dana, ja sam bio u Bijeljini, ideja je potekla od kancelarije za KiM. Mi smo obavestili sveštenika i on je otišao kod porodica, a ja sam razgovarao sa Vladikom Teodosijem u Osojanu, što je sa njegove strane naišlo na odobravanje. U nedelju uveče sam otišao sa članom privremenog organa Rankom Zdravkovićem kod roditelja dece sa ovim predlogom, gde roditelji nisu prighvatili tu ideju. Razumemo njihov bol i nismo hteli da tablu postavimo mimo njihove volje”, kaže Dimitrijević.

Dimitrijević je kazao da ne zna o čemu su porodice razgovarale sa lokalnim sveštenikom.

“Sta je sveštenik rekao njima ne znam, ja znam šta su nama rekli i mi to poštujemo. Ono što piše po fejsbuk stranicama da smo hteli na lukav način postavimo ploču nije istina, mada i to mogu da razumem, niti smo želeli da to uradimo bez njihovog pristanka, jer nemamo prava na to,” - dodaje Dimitrijević.

“Srbine na ovom mestu stradanja i bola priseti se naše dece Pantelije Dakića i Ivana Jovović! Dok god teče Bistrica, pamti njihove osmehe i mržnju koja ih je odnela 13.avgusta 2003. godine! Srpski narod Panteliji Dakiću i Ivanu Jovoviću 13. avgusta 2019. godine“, sadržaj je teksta koji je trebao da bude ispisan na spomen-ploči.


Tagovi: KosovoGoraždevac

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije