11:04 | 27.03.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Direktorka Kontakt Plusa među medijskim heroinamaPo izboru portala Balkansmedia.org, direktorka Kontakt Plus radija, Mirjana Milutinović, jedna je od heroina koje svakodnevno ruše barijere, kroje nove norme medijskog delovanja i na taj način utiru put mlađim generacijama novinarki i medijskih radnica.

direktorka-kontakt-plusa-medu-medijskim-heroinama-2

Ilustracije: Lejla Ahmedspahić

Portal Balkansmedia.org izabrao je i kroz kreativne ilustracije promovisao šest medijskih radnica sa Balkana, kako bi pokazao mlađim generacijama žena u medijima da nisu same, i da imaju podršku i temelje od kojih mogu da krenu.

Laskavu titulu “Heroine Balkana”, Mirjana Milutinović, deli sa koleginicama glavnom i odgovornom urednicom portala „Južne Vesti“ Gordanom Bjeletić, izvršnom direktorkom podgoričke televizije „Vijesti“ i „Daily Press“-a Marijanom Bojanić, glavnom i odgovornom urednicom i direktorkom „Oslobođenja“ u Bosni i Hercegovini Vildanom Selimbegović i glavnom urednicom online izdanja „Sloboden Pečat“ iz Severne Makedonije Anom Anastasovskom.

„Žene na Balkanu najčešće pronalazimo u ulozi novinarki, a veoma retko u ulogama direktorki, glavnih urednica, menadžerki i članica upravljačkih struktura medija. Želimo da vam predstavimo žene, koje hrabro, poput onih pre njih, brišu granice i kroje neke nove norme medijskog delovanja u regiji“, piše u saopštenju Balkansmedia povodom ove inicijative. 

„Balkansmedia ima posebno zadovoljstvo da se pohvali saradnjom sa sjajnim novinarkama, urednicama i direktorkama medija širom Balkana i u saradnji sa ilustratorkom Lejlom Ahemedspahić, kreirali smo šest ilustracija za šest neverovatnih medijskih radnica na Balkanu“, navodi se još u saopštenju Balkansmedia.

U narednih šest nedelja, na portalu Kontakt plusa biće prezentovane ilustrovane biografija ovih šest medijskih radnica. 

Balkansmedia je USAID-ov Program pomoći medijima na Balkanu (BMAP), koji sprovode organizacije Internews i FHI 360. Cilj programa je jačanje održivosti medija, kroz podizanje kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnju kompetencija novinara, pružanje pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor, uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova. 

U okviru ovog programa Kontakt Plus radio iz Kosovske Mitrovice uspešno je sproveo dva ciklusa serijala „Čuvari tradicije“ i projekat „Promocija ženskih prava na lokalnim medijima“. 

Tehnički grantovi BMAP programa omogućili su Kontakt Plus radiju video-produkciju, pa su tako sadržaji  iz projekta „Čuvari tradicije“, u kojem su promovisani kultura, tradicija i običaji zajednica koje žive na Kosovu, proizvedeni i  promovisani u video-formatu, što je bio veliki iskorak za Kontakt Plus kao medij, izazov za osoblje Kontakt Plusa, a pre svega veliko osveženje za publiku, koja se angažuje kroz multimedijalne sadržaje. 

Dodatno, kroz tehničke grantove Kontakt Plus je unapređen na polju digitalne sigurnosti i savremene opreme za proizvodnju i emitovanje programa. 

Da se suoče sa novim medijskim formatima, ali i izazovima u menadžmentu i marketingu, osoblju Kontakt Plusa pomogli su treninzi koji su takođe organizovani kroz BMAP program.
Tagovi: Kosovonase-heroine

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije