17:55, 19.08.2019Izvor: RTK2

Donja Brnjica: Nakon 20 dana meštani dobili voduDvadesetak domaćinstava u Donjoj Brnjici je danas nakon tri nedelje dobilo vodu za piće. Ekipa Regionalnog vodovoda i kanalizacije Priština je izašla na teren i sanirala nekoliko kvarova na mreži, a pokušaće da reši i problem začepljene kanalizacije, zbog koje se mesecima u većem delu sela oseća nesnosan smrad.

donja-brnjica-nakon-20-dana-mestani-dobili-vodu

Foto: RTK2

Stanovnici Svetosavske ulice u Donjoj Brnjici već dvadesetak dana nemaju vodu za piće, a problem je nastao kada je usled zastarelosti cevi došlo do njihovog pucanja. Iako su, kako su rekli, kvar odmah prijavili, ekipa Regionalnog vodovoda je tek danas izašla na teren, nakon što je, kažu problem dospeo u javnost, posredstvom sredstava informisanja.

“Više puta smo intervenisali, ja sam intervenisao u vodovodu preko direktora, preko službe za održavanje, nikako nismo uspeli da rešimo taj problem. Intervenisali su i predstavnici opštinske vlasti, bilo je obećanja, ali to nismo rešili do danas”, rekao je Nenad Miladinović, predstavnik sela.

Meštani Donje Brnjice imaju problem i sa izlivanjem kanalizacije, zbog koje se mesecima u selu oseća nesnosan smrad.

“Problem sa kanalizacijom traje već šest meseci, došlo je do zapušenja kanalizacione mreže. Celokupna kanalizacija ide glavnom ulicom pored kuća i taj problem kao što sam rekao traje šest meseci”, dodao je Miladinović.

“Niko ne vodi računa, odavno je ovaj problem, da nije reke da to povuče, to bi išlo po putu, sva sreća da tu prolazi reka, smrdi celo selo, ali šta da se radi. Nadam se da će to biti popravljeno”, rekao je meštanin Ljubiša Miladinović.

Od ekipe koja je izašla na teren RTK2 je saznao da su za problem u Donjoj Brnjici saznali tek u nedelju. Iz Vodovoda i kanalizacije Priština su saopštili da je njihova ekipa sanirala kvar na tri vodovodne cevi, navodeći da će radovi biti završeni tokom dana. Do kvara je, kažu došlo zbog zastarelosti cevi i dodaju da su iz istih razloga intervenisali i u vezi problema sa kanalizacionom mrežom. Iz Vodovoda napominju da Opština Priština već radi na izgradnji nove kanalizacione mreže u Donjoj Brnjici, što će kako se očekuje rešiti probleme meštana ovog sela.


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije