08:55, 08.09.2020Izvor: Beta / Danas

DPK prikuplja potpise za vanrednu sednicu parlamenta o sporazumu iz VašingtonaParlamentarna grupa Demokratske partije Kosova (DPK), započela je danas prikupljanje potpisa za sazivanje vanredne sednice Skupštine Kosova oko sporazuma koje je kosovski premijer, Avdulah Hoti, potpisao u Vašingtonu, saopšteno je iz DPK.

dpk-prikuplja-potpise-za-vanrednu-sednicu-parlamenta-o-sporazumu-iz-vasingtona

Foto: KOHA

Oni zahtevaju da premijer Hoti na vanrednoj sednici podnese izveštaj i da pruži tačne informacije o onome o čemu je razgovarao i odgovornostima koje je preuzeo u ime Kosova kroz potpisane dokumente u Vašingtonu.

"Na zajedničkom sastanku predsedništva i parlamentarne grupe DPK, konstatovan je opasan izlazak državne delegacije iz razgovora za konačan i pravno obavezujuć sporazum, u razgovore o temama tehničkog karaktera“, kaže se u saopštenju.

Istovremeno od državne delegacije Kosova, DPK zahteva da poštuje ustav zemlje.

"Razgovori o teritorijama i nacionalnom bogatstvu Kosova su protivustavni i protiv strateških interesa zemlje. DPK smatra beskorisnim mini-šengenski proces koji je prihvatila državna delegacija Kosova. DPK je za šengen, ali ne i za mini-šengen“, kaže se u saopštenju.

Pokret Samoopredeljenje je takođe najavio da je poslao Skupštini Kosova poziv za vanrednu sednicu na kojoj premijer Hoti izveštava o sporazumu potpisanom u Beloj kući u Vašingtonu, 4. septembra.


Tagovi: SamoopredeljenjeSkupštinaVlada KosovaDPKKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije