14:19, 13.10.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Dr Elek: U današnjoj akciji povređeno 10 osoba"Danas nije povređen samo S. S, povređen je ceo srpski narod na severu Kosova", rekao je v. d. direktora KBC Kosovska Mitrovica, dr Zlatan Elek.

dr-elek-u-danasnjoj-akciji-povredeno-10-osoba

Radio Kontakt Plus

Dr Elek je potvrdio da je u današnjoj akciji specijalnih jedinica Kosovske policije, povređeno 10 lica iz Kosovske Mitrovice i Zvečana. 

“Osmoro njih je povređeno gumenim mecima, šok-bombama i vatrenim oružjem. Nažalost, i suzavcem. Jedan od povređenih je S. S. (1985), dečko koji je upucan sa leđa u predelu desne lopatice, gde ima i prelom, zatim, prelom drugog rebra i povredu krvnih sudova vrata. Maltene, metak mu je izašao na prednju stranu vrata. Upravo je završena hirurška intervencija, izvađen metak, zaustavljeno krvarenje i on se nalazi u jedinici intenzivne nege. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja. Biće pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom naših najboljih lekara i verujem da će tok ovog povređivanja ići u pozitivnom smeru.” 

Elek dodaje da je još jedna osoba povređena udarcem u predelu grudnog koša, da se nalazi u fazi dijagnostikovanja, te da će biti smeštena na odeljenje hirurgije. 

Vršilac dužnosti direktora KBC-a ističe da osmoro povređenih, nije želelo da ostane na bolničkom lečenju, jer su se, kako kaže, hitno vratili da budu sa ostalim građanima na terenu. 


Tagovi: ZdravstvoIncidentMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije