13:21, 22.03.2020Izvor: RTS

Druga žrtva koronavirusa u Srbiji, iz Šangaja stigao drugi avion sa medicinskom opremomOd koronavirusa u Srbiji umrla je još jedna osoba. To je druga smrt od Kovida-19 u Srbiji.

druga-zrtva-koronavirusa-u-srbiji-iz-sangaja-stigao-drugi-avion-sa-medicinskom-opremom

Profimedia

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao da je reč je o ženi od 92 godine, koja je bila na respiratoru.

Prema njegovim rečima, pacijentkinja je ležala na Infektivnoj klinici u Beogradu i bila je hronični bolesnik.

U Republici Srbiji je do 8 časova 22. marta 2020. godine registrovano ukupno 188 potvrđenih slučajeva Kovida-19, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na beogradski aerodrom sleteo i drugi avion iz Šangaja sa medicinskom opremom 

Drugi avion "Er Srbije", A-320, iz Šangaja sa medicinskom pomoći sleteo je na beogradski aerodrom. Dopremio je maske, respiratore, medicinsku opremu i lekove.

Prvi avion srpske nacionalne avio-kompanije koji je dovezao stručnjake i medicinsku pomoć iz Kine sleteo je u subotu uveče na beogradski aerodrom.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je za RTS da će Ministarstvo objaviti spisak poslodavaca koji su kršili zakon u vreme vanrednog stanja. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je svim srpskim državljanima u inostranstvu koji žele da se vrate u zemlju da, ako ne moraju, ne kreću ka Srbiji.

Svi koji dođu biće smešteni u karantin u Moroviću i neće biti izuzetaka, ističe Dačić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da će da od sutra građani koji imaju radnu obavezu i radni nalog da mogu da se kreću i u vanrednom stanju moći da koriste posebne linije gradskog prevoza, a informacija o tome večeras će biti istaknuta na sajtu Grada Beograda i GSP-a.

"Procenjujem da će sledeća nedelja biti dosta ozbiljna. Da će distribucija da se zgusne i da će povećanje dnevno ići do 30 ili 40 osoba", rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović.


Tagovi: Korona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije