09:44, 30.04.2020Izvor: RTK 2, RTK

DSK danas očekuje finalizaciju dogovora sa Inicijativom i ANKDemokratski savez Kosova postigao je koalicioni sporazum sa Alijansom za budućnost Kosova i Srpskom listom, dok se danas očekuje da finalizuje sporazum sa Socijaldemokratskom inicijativom, ali i sa manjinskim strankama, kao i Alijansom za novo Kosovo.

dsk-danas-ocekuje-finalizaciju-dogovora-sa-inicijativom-i-ank

RTK

Kandidat DSK za premijera, Avdulah Hoti, izjavio je da su pored ABK postigli sporazume o samoupravi sa brojnim zajednicama, uključujući i Srpsku listu.

Hoti je naglasio da će danas biti sklopljeni svi sporazumi sa Socijaldemokratskom inicijativom, Alijansom za novo Kosovo i jednim delom zajednice.

Uprkos insistiranju, Hoti nije izneo dalje detalje o tome ko će biti ministri iz redova DSK.

„Zaključili smo veliki deo razgovora sa našim koalicionim partnerima. Zadovoljan sam sporazumom koji smo postigli sa ABK i drugim koalicionim partnerima. Principi na kojima smo zasnovali taj sporazum su vladin program DSK koji smo ranije predstavili. Takođe, postavili smo kriterijume za zajedničko upravljanje, osiguravajući da zakon i red preovladavaju. Svi oni koji budu uključeni u cabinet, moraće da ispune neophodne uslove u tom pogledu", rekao je Hoti.
 


Tagovi: Srpska listaDSK

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije