11:09, 29.02.2020Izvor: Beta / N1

DSK od Kurtija traži bezuslovno ukidanje taksiLider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa zatražio je od premijera Kosova Aljbina Kurtija bezuslovno ukidanje takse od sto odsto za robu koja je uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine, piše prištinski portal Gazetablic. Pozivajući se na izvore sa sastanka Kurti - Mustafa, portal piše da Mustafa zatražio hitno ukidanje takse u celosti.

dsk-od-kurtija-trazi-bezuslovno-ukidanje-taksi

Foto: N1

Razlog za ovaj stav Mustafe je prema istom izvoru ozbiljan zahtev SAD da se taksa u celosti ukine i evidentna opasnost pogoršanja odnosa sa SAD.

"DSK je otišao na sastanak sa jasnom idejom da treba bez uslova ukinuti taksu. Glavni razlog našeg zahteva je pogoršanje odnosa sa SAD, što bi bilo fatalno za Kosovo. Predsednik Mustafa je Kurtiju predočio stav DSK i ozbiljnost ovog pitanja. Taksa treba da se ukine", rekao je neimenovani izvor portala.

Pre sastanka sa Kurtijem Mustafa je imao sastanak sa svim poslanicima DSK u Skupštini Kosova koji su jednoglasno podržali da taksu treba ukinuti i sačuvati odnose sa SAD.

Ovakva reakcija DSK dolazi posle suprotstavljanja SAD najavi delimičnog ukidanja takse od strane Kosova, što je preksinoć na konferenciji za medije objavio premijer Kurti.
 


Tagovi: SamoopredeljenjeAljbin KurtiDSKIsa Mustafa

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije