23:53, 03.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Đurić: Hitno identifikovati i uhapsiti napadača na srpsku decu u Donjoj BrnjiciDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, zatražio je večeras hitno identifikovanje i hapšenje napadača na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

duric-hitno-identifikovati-i-uhapsiti-napadaca-na-srpsku-decu-u-donjoj-gusterici

Foto: Kancelarija za KiM

On je naglasio „da ovaj sramni i kukavički napad na našu mladost na Кosovu i Metohiji mora biti rasvetljen kao apsolutni prioritet“. 

Podsetivši da je jedan od napadača ispalio metak u blizini dece i doveo u opasnost ljudske živote, naveo je da prema takvima ne može i ne sme biti milosti. 

„Bezbednost dece, koje god nacionalnosti ona bila, mora biti stvar opšteg konsenzusa i minimalne saglasanosti, jer kako možemo da radimo na pomirenju i stvaranju stabilnog i bezbednog okruženja na Кosovu i Metohiji dok postoje ljudi koji smatraju da mogu nekažnjeno da deci prete pištoljima“, navodi se u saopštenju.

Ocenio je da incidenti ove vrste mogu imati nesagledive posledice i izazvati nekontrolisane reakcije. 

Smatra da ne može biti nikakvog opravdanja za sporost ili nereagovanje policije, jer postoje snimci napada.

Dvojica nepoznatih napadača, repetirala su pištolj, a potom i pucala u dvorištu škole u Donjoj Brnjici kod Prištine gde su se u tom trenutku nalazila srpska deca. Povređenih nije bilo.

Kako prenosi RTS, policija je na mesto događaja stigla nakon 45 minuta od prijave incidenta.


Tagovi: PrištinaSrbiNapadIncident

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije