18:01, 02.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Đurić i SL: Podizanje optužnice nastavak hajke na SrbePovodom podizanja optužnice protiv šest osoba od strane Kosovskog Specijalnog tužilaštva za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, oštro su reagovali direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić i Srpska lista.

duric-i-sl-podizanje-optuznice-nastavak-hajke-na-srbe

Foto: RTS

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju navodi, da je podizanje optužnice "nastavak organizovane hajke s ciljem da se za taj zločin okrivi srpski narod na Kosovu i Srbija".

“Priština je do sada, podsetiću, uporno odbijala da sarađuje sa našim pravosudnim organima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića i nije želela da odgovara na upite naših državnih organa, ponašajući se sve vreme kao da nešto krije, ” istakao je Đurić u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

On je izrazio nadu "da će se veoma brzo pokazati da je ovde reč o politički režiranom procesu sa opasnim i mračnim ciljevima, već da će i na videlo isplivati ko su pravi krivci, odnosno naručioci i izvršioci zločina".

SL: Podignuta optužnica bez ijednog dokaza 

Predstavnici Srpske liste tvrde da je sa željom da se skrene pažnja javnosti u Prištini sa rada Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK, ali i političkih previranja među albanskim partijama, od strane kosovskog pravosuđa podignuta optužnica bez ijednog dokaza protiv optuženih.

“Svima je više nego jasno da je ovim sramnim i neosnovanim aktom odapeta strela prema severu Kosova i Metohije, sa ciljem kriminalizacije svih ponosnih Srba i Srpkinja koje nisu spremne da se predaju i kleče pred albanskim političarima u Prištini,” navodi se u saopštenju.

Srpska lista najoštrije je osudila politizaciju ovog postupka od trenutka njegovog pokretanja, jer , kako ističu, "on nije pokrenut sa ciljem pronalaženja odgovornih za ubistvo Olivera Ivanovića".

“Javno zahtevamo od međunarodnih predstavnika da se distanciraju od ovog političkog progona, kao i da pomno prate sve što tužilaštvo pokušava da predstavi kao dokaze, jer je ovaj proces vrh ledenog brega ugnjetavanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji,” zaključuje se u saopštenju Srpske liste,


Tagovi: Srpska listaMarko Đurić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije