13:37, 31.03.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Đurić: Izjava Hodžaja potvrda da Priština ne želi dijalogDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da izjava Envera Hodžaja da je politika taksi urodila plodom jer je nanela štetu srpskoj ekonomiji, još jednom pokazuje da je to i bio jedini motiv uvođenja trgovinske blokade za proizvode iz centralne Srbije i da je Priština principijelno protiv bilo kakvog dijaloga i kompromisa.

duric-izjava-hodzaja-potvrda-da-pristina-ne-zeli-dijalog

Foto: Kancelarija za KiM

"Anticivilizacijske takse, to i sam Hodžaj priznaje, imale su jedan jedini cilj - da naškode Srbiji, i nikakve druge političke ideje i principi ne stoje iza te odluke Prištine", kaže Đurić.

On dodaje da je ovom izjavom "Hodžaj potvrdio da su sve priče o tome kako Priština želi dijalog i normalizaciju prazne, jer su svime što su uradili pokazali da samo i isključivo žele da nanesu što veću štetu Srbiji i Srbima na Кosovu i Metohiji".

"Sve druge fraze koje izgovaraju su ništa drugo nego predstava za međunarodnu javnost, jer tako se ne ponaša neko ko iskreno želi dijalog", naveo je Đurić u saopštenju za javnost.


Tagovi: Marko ĐurićEnver Hodžaj

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije