Preminuo Massimo Savić

Poznati hrvatski muzičar Massimo Savić preminuo je u 61. godini.
Image

Vest o smrti objavile su supruga Eni i ćerka Mirna.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno, nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna“, stoji u objavi.

Masimo Savić je rođen u Puli 6. juna 1962. godine. Po dolasku u Zagreb, početkom osamdesetih, Massimo Savić osniva grupu Dorijan Grej. Bend predvođen Massimom postao je popularan odmah po objavi prvog albuma „Sjaj u tami“, 1983. godine. Četiri godine kasnije, izdaje prvi solo album „Stranac u noći“, a slede „Riječi čarobne“ i još četiri albuma do 1995, kada Massimo na albumu „Benzina“ izvodi istoimeni hit.

Nakon 2003. usledili su albumi s pesmama koje mu četiri godine za redom donose nagradu Porin. Septembra 2008. album „Sunce se ponovo rađa“ donosi novi studijski materijal, te na 20. dodeli diskografske nagrade Porin u Rijeci Massimo ponovo osvaja statuu za najbolju mušku vokalnu izvedbu i postaje muzičar s najviše osvojenih Porina u toj kategoriji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.