14:32, 08.11.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Đurić: Oliver Ivanović nije bio ratni zločinacDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je danas da je “cela Srbija zgrožena time što pojedini političari u Prištini nazivaju Olivera Ivanovića ratnim zločincem”.

duric-oliver-ivanovic-nije-bio-ratni-zlocinac

Radio Kontakt plus

On je to izjavio na proslavi Mitrovdana, gradske slave Kosovske Mitrovice, osvrćući se na tvrdnje lidera Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija, da je pokojni Oliver Ivanović bio ratni zločinac.

Đurić očekuje dodatno razjašnjenje izjave Aljbina Kurtija, te da će ta njegova tvrdnja biti povučena, jer, kako je kazao, "to je kleveta ne samo protiv Ivanovića koji ne može da se brani, već protiv svih onih koji su na častan način čuvali i štitili interese svog naroda".

“Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac - on je bio jedan od lidera srpskog naroda, koji je predstavljao u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese. Ne treba zloupotrebljavati to ubistvo za podgrevanje etničkih tenzija”, rekao je Đurić.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative SDP, ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: Oliver IvanovićMarko Đurić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije