23:36, 01.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Đurić: Pacijent iz Leposavića preminuo u KC NišDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je večeras da je muškarac rođen 1973. godine, iz opštine Leposavić, inače bubrežni bolesnik, preminuo u Kliničkom centru u Nišu.

duric-pacijent-iz-leposavica-preminuo-u-kc-nis

Wikipedia

Ovaj pacijent je prebačen u nedelju iz Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica u KC Niš, radi daljeg lečenja.

“Reč je o muškarcu iz opštine Leposavić, rođenom 1973. godine, inače bubrežnom bolesniku, koji je preminuo u KC Niš”, naveo je Đurić u dnevnom izveštaju objavljenom na Instagram profilu.

Đurić je naveo i da je u većinski srpskim sredinama na Kosovu registrovano pet novoobolelih osoba, i da je broj ukupno obolelih porastao na devet.

Međutim, iz štaba za vanredne situacije opštine Kosovska Mitrovica, ranije danas je saopšteno da je u srpskim sredinama ukupno obolelo sedam osoba.

“Kod dvojice radnika zatvora u Kosovskoj Mitrovici potvrđen je COVID-19, tako da za sada ima ukupno 3 radnika zatvora, koji su testirani u Prištini i koji su pozitivni. 18 uzoraka testirano je u Kraljevu, a 3 su pozitivna", naveo je Đurić.

U Đurićevom izveštaju se navodi i da je 41 osoba testirana u severnom delu Mitrovice, 23 radnika zatvora i još 18 građana.

"Uzorci se sada šalju u Institut za veterinu u Kraljevu. U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica", navedeno je u izveštaju.
 


Tagovi: Marko Đurić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije