20:20, 28.04.2020Izvor: Kancelarija za KiM

Đurić: Srbi na KiM delovaće jedinstveno prema formiranju novih institucija u PrištiniDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je danas da će Srbi na Kosovu i Metohiji delovati potpuno jedinstveno prema formiranju novih institucija u Prištini, i da će Srpska lista u tom procesu nastaviti da uživa puno poverenje Vlade Srbije.

duric-srbi-na-kim-delovace-jedinstveno-prema-formiranju-novih-pristinskih-institucija

Kancelarija za KiM

"Mi održavamo svakodnevne i stalne konsultacije sa predstavnicima Srpske liste i Vlada Srbije ima puno poverenje u njih i u to da će u narednim danima oni biti bastion zaštite srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, da će u razgovorima sa predstavnicima drugih stranaka u našoj južnoj pokrajini identifikovati probleme od značaja za naš narod na Kosovu i Metohiji, i da će u tim razgovorima čvrsto insistirati na zaštiti srpskih državnih i nacionalnih interesa i na sprovođenju svega onoga što u prethodnom periodu nije sprovedeno, a bilo je preuzeto kao obaveza u okviru dijaloga", poručio je Đurić.

Vlada Srbije, prema njegovim rečima, ima puno poverenje da će Srpska lista učiniti značajne, vidljive, opipljive i odmah izmerive konkretne doprinose za unapređenje položaja srpskog naroda na KiM i za takvu politiku nastaviće da dobija punu podršku države Srbije.

"Neka niko ne računa sa time da Srpsku listu ili srpski narod na Kosovu i Metohiji može da deli ili da uzima zdravo za gotovo i tretira kao dekoraciju i folklor. Ta vremena su prošla, ali su pred nama vremena ravnopravne saradnje i uvažavanja interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić.


Tagovi: Srpska listaMarko ĐurićVlada Srbije

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije