11:54, 28.06.2019Izvor: Radio Kontakt plus

Đurić stigao na KosovoDirektor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, stigao je na Kosovo, gde se obratio meštanima Zubinog Potoka.

duric-stigao-na-kosovo

Radio Kontakt plus

Đurić se obratio sledećim rečima: "Nećemo prestati sa podrškom narodu da opstane na KiM".

"Država Srbija koja trenutno realizuje 149 projekata podrške na KiM, do kraja godine tu brojku će popeti na preko 350 različitih projekata, poput vodovoda ovde u Zubinom Potoku, koji danas puštamo u rad", rekao je Đurić.

"Projekat poput ovog vodovoda, koji je nakon mnogo truda, muke i peripetija završen u ovoj fazi regionalnog vodovoda, nastaviće se sa izgradnjom i kroz izgradnju sekundarne mreže. Država Srbija će podržati izgradnju sekundarne mreže, koja će obezbediti, ne samo sigurnost u vodosnabdevanju, nego i kvalitetniji pritisak u česmama za građane severa Kosova."

"Mnogo je onih koji misle da je Srbe lako i moguće naterati da pod pritiskom odustanu. Vaša hrabrost i vaše junaštvo koje ste pokazali u prethodnim nedeljama, služe kao inspiracija i kao primer za ceo srpski narod na KiM."

Znamo šta je naše, šta je bilo i šta će ostati naše, takođe je poručio.

"Ono što vi ovde izdržavate, uslovi u kojima se borite, uslovi u kojima opstajete ovde sa vašim porodicama, vredni su i divljenja i poštovanja."

Nakon obraćanja okupljenim građanima ispred opštine Zubin Potok, usledio je sastanak direktora Kancelarije za KiM sa predstavnicima Srba sa Kosova.

U Zubinom Potoku, dočekali su ga gradonačelnici sve četiri opštine sa severa Kosova, poslanici Srpske liste, kao i meštani.

Nakon Zubinog Potoka, Đurić će prisustvovati svečanom obeležavanju Dana Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u sali Rektorata u 14 sati.

 


Tagovi: Marko ĐurićZubin Potok

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije