19:44, 16.10.2019Izvor: Kontakt Plus

Đurić: Problemi na Kosovu moraju da se reše dijalogom i kompromisomDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa regionalnom direktorkom za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke, Suzanom Šic, sa kojom je razmotrio stavove o političkim i bezbednosnim dešavanjima na Kosovu, kao i o aktivnostima Beograda u nastojanjima da se problemi na Kosovu reše dijalogom i kompromisom, navodi se u saopštenju. 

duric

Foto: Kancelarija za KIM

Đurić i Šic razmotrili su najnovija politička i bezbednosna dešavanja na Kosovu, kao i aktivnosti Beograda u nastojanjima da se problemi u južnoj srpskoj pokrajini reše dijalogom i kompromisom. 

Beograd je opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i miroljubivo rešavanje svih nesuglasica u regionu navodi se u saopštenju i dodaje da "Priština uporno, umesto u pravcu stabilizacije prilika, deluje u pravcu destabilizacije regiona“.

Đurić je u tom kontekstu govorio o nastojanjima da se zanemari politička volja srpskog naroda na Kosovu, izražena kroz jednodušnu podršku Srpskoj listi, ali i bezbednosnim provokacijama poput jutrošnjeg upada albanskih sprecijalaca u Severnu Mitrovicu.  


Tagovi: Marko Đurić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije