09:04, 11.07.2020Izvor: RTS

Dvoje preminulih u Novom Pazaru, smiruje se situacija u SjeniciKoordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da je, nakon dramatične noći između četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja.

dvoje-preminulih-u-novom-pazaru-smiruje-se-situacija-u-sjenici

Foto: RTS/printscreen

Hospitalizovano je 309 pacijenata, a tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata i tri na neinvazivnoj ventilaciji.

Kaže da je u poslednja 24 sata došlo do dva egzitusa (smrtna slučaja), a jedan pacijent je transportovan za Niš.

"Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti", rekao je Đerlek.

Prema njegovim rečima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.

"Prema rečima direktora tamo se primećuje blagi pad broja pregledanih pacijenata. Juče u sve četiri kovid ambulante pregledano 175 pacijenata. Daleko smo od dobrog stanja ali svaki milimetar napred znači", rekao je Đerlek.

Dodaje da je u Tutinu za sada pod kontrolom.

"Nije tako crno kao što smo mislili, nemamo pritisak pacijenata odande. Ne daj bože i da se desi nešto, imamo alternativu i kapacitete da primimo još pacijenata iz Tutina i Sjenice", rekao je Đerlek za RTS.


Tagovi: Korona virusNovi Pazar

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije