22:13, 12.01.2019Izvor: RTS, Tanjug, GazetaExpress

Dvojica bivših komandanata OVK sutra u Hagu, Ljuštaku angažovao Džefrija NajsaBivši komandanti OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa sutra će otputovati u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine na Kosovu.

dvojica-bivsih-komandanata-ovk-sutra-u-hagu-ljustaku-angazovao-dzefrija-najsa

EPA/Fehim Demir (arhivska fotografija)

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu, prenosi prištinski Ekspres.

Ljuštaku je potvrdio da je angažovao Džefrija Najsa, britanskog pravnika za kojeg je prištinska štampa pisala da ga je tadašnji kosovski premijer Hašim Tači angažovao da pripremi odbranu bivših članova OVK, ali da je saradnja prekinuta zbog duga.

Advokat Arijanit Koci danas je za sajt prištinske Kohe rekao da će Ljuštaku, zajedno sa Rustemom Mustafom, sutra otputovati u Hag redovnom avionskom linijom.

"Sutra ću zajedno sa svojim klijentima Samijem Ljuštakom i Rustemom Mustafom otputovati u Hag. Odletećemo redovnom linijom, a ne privatnom kako je ranije objavljeno", rekao je Koci.

Ljuštaku i Mustafa su jedni od bivših vođa OVK koji su dobili poziv Specijalnog suda.

Prištinska Gazeta Blic danas je objavila tvrdnje poslanika Inicijative za Kosovo Miljajima Zeke da je u Prištinu stigao poziv i za predsednika kosovskog parlamenta Kadrija Veseljija, ali da ne zna da li ga je Veselji primio.

Ove navode nisu komentarisali ni u Veseljijevom kabinetu, ni u stranci DPK.

Zeka, takođe, kaže da poziv može da očekuje i kosovski predsednik Hašim Tači, te da je on već angažovao advokate.
 


Tagovi: OVKSpecijalni sud

Povezane vesti