Ponovo odloženo ročište bivšem gradonačelniku Leposavića

Usled odsustva optuženog Dragana Jablanovića, treći put zaredom odloženo je ročište u kojem se on u svojstvu bivšeg gradonačelnika Leposavića i još nekoliko osoba terete za ...
Image

Povodom izostanka optuženog Jablanovića, advokat Ram Gaši obavestio je sud da njegov branjenik ne može da prisustvuje ročištu iz zdravstvenih razloga, javlja Zakletva za pravdu.

Jablanović je zajedno sa Hadžijem Bejtom, Aleksandrom Ackovićem, Aleksandrom Kostićem, Čedomirom Timotijevićem, Bojanom Banovićem, Miroslavom Ivanovićem, Ivanom Kadićem, Bobanom Milovanovićem i Jelicom Barać – optužen da je izvršio krivična dela „Organizovanje kriminalne grupe ili učešće u istoj“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Pomenuta krivična dela stavljaju se na teret Nijaziju Musliju, Džemajlu Feriziju, Hakiju Hadžiji, Mehdiji Hadžiji i Mensuru Rami.

Današnjem ročištu nije prisustvovao ni advokat Faruk Korenica, branilac optuženog Bobana Milovanovića.

U optužnici se navodi da su sva pomenuta lica od 2015. do 2017. godine delovala kao organizovana kriminalna grupa, vršeći teška krivična dela u vezi sa nameštanjem tendera.

Jablanović se tereti da je predvodio kriminalnu grupu, te da je to nastavio da radi i nakon imenovanja na mesto gradonačelnika Leposavića.

Naredna ročišta zakazana su za 26. septembar, 13. i 14. oktobar.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.