21:39, 09.11.2019Izvor: Kljan Kosova, Facebook, Kosovo Online

Džavit Eljšani, Halil Čadraku i Durmiš Gaši pozvani od strane Specijalnog suda u HaguBivšeg pripadnika nekadašnje OVK - Džavita Eljšanija, Specijalni sud u Hagu pozvao je kao svedoka.

dzavit-eljsani-i-halil-cadraku-pozvani-od-strane-specijalnog-suda-u-hagu

Foto: Ljajmi.net

Eljšani je tu informaciju objavio na društvenoj mreži Facebook, javlja televizija Kljan Kosova.

Naveo je, da su mu poziv u njegovoj kući uručila dvojica službenika Haškog tribunala.

Ažurirana vest

Nešto ranije, objavljena je i informacija da je takođe pripadnik nekadašnje OVK - Halil Čadraku, pozvan od strane Specijalnog suda u Hagu.

Vest je na društvenoj mreži Facebook objavila njegova supruga Peka Gaši i navela da je Čadraku pozvan na intervju u Hag 11. decembra.

Gaši je napisala da će, baš kao što je Čadraku izašao nakon suđenja UNMIK-a i EULEX-a, isto biti i sa presudom Specijalnog suda.

Navela je da je njen suprug čitav život bio u službi zemlje.

“Naš rat je bio čist i pravedan, i tome ćete najbolje svedočiti. Dokazaćete im da će mržnja vaših neprijatelja i njihovih saradnika protiv Kosovske obaveštajne službe za vreme rata biti proglašena i klasifikovana kao patološka mržnja prema ratnicima svetlosti i slobode. Vi, Ljulji i Pionir rata, svedočićete da OVK ima ime, Sloboda,” - navela je ona u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Ažurirana vest

Bivši pripadnik OVK iz Orahovca, Durmiš Gaši, saopštio je da je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu.

Gaši se oglasio putem društvene mreže Facebook i naveo da poziv dolazi na rođendan njegovog bratanca Andina.

“Žao mi je što danas, umesto da slavim rođendan Andina, moram da napišem ovo obaveštenje o pozivu koji dolazi sa mojim imenom iz Specijalnog suda, da budem saslušan”, rekao je on.

Gaši je kazao, da je ponosan na svoju prošlost u OVK i ponosan što pripada generaciji koja se tokom celog života borila protiv srpskog vladanja nad albanskim teritorijama, prvo u tadašnjoj ilegalnoj organizaciji, a potom kao kao deo OVK u 124. brigadi Gani Pačarizi, i u blizini operativne zone Paštrik kao zamenik komandanta za vezu do kraja rata.

“Mnogi su postali mučenici za nacionalnu slobodu i jedinstvo, kao što je bila i zakletva vojnika OVK”, poručio je Gaši i naveo da bi suđenje trebalo da bude održano nad onima koji su masakrirali Albance na celom Kosovu u selima oko Orahovca i samom gradu.


Tagovi: Specijalni sudOVKAlbanci

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije