15:01, 10.10.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Eko art fest" - tim "3D Cycle" prezentovao najmlađima načine recikliranjaTim “3D Cycle”, pobednik takmičenja za najbolju biznis ideju mladih sa Kosova i Metohije, održao je danas u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” radionicu pod nazivom “Metode reciklaže i mogući proizvodi“.

eko-art-fest-tim-3d-cycle-prezentovao-najmladima-nacine-recikliranja

Radio Kontakt Plus

Darko Izgarević iz tima “3D Cycle”, kaže da se njegove kolege i on bave reciklažom plastičnih materijala i 3D tehnologijom.

“Spojili smo ta dva, bavimo se inovativnim stvarima i zaista imamo šta da pokažemo. Prezentovali smo deci šta je reciklaža, šta sve može biti reciklirano i neke metode koje mi primenjujemo u našem radu”, dodaje Izgarević.

Foto: Radio Kontakt Plus

Prisutni su bili u prilici da vide 3D štampač, da saznaju kako on funkcioniše i da vide šta sve može od jedne plastične flaše da se napravi.

“Cilj nam je bio da ih zainteresujemo i podstaknemo da razmišljaju o otpadu na jedan drugačiji način. Mogućnosti su neograničene, jer sve ono što može da se zamisli - to može i da se odštampa. To je ono što je privlačno današnjem svetu, dečja mašta i njihovi crteži mogu da se pretvore u 3D model, nema granica... To je nešto što treba da se istražuje i to je budućnost”, poručuje Izgarević.

Foto: Radio Kontakt Plus

Radionica je održana u sklopu drugog dana “Eko art festa”.

Trećeg dana festivala, u nedelju će biti izvedena koreodrama “Godišnje doba”.

Nakon toga biće organizovan poetsko-muzički džem sešn.


Tagovi: DecaEkologijaKosovoMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije