11:14, 03.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Festival domaćeg filma u Leposaviću od 7. do 11. novembraFestival domaćeg filma "Leposavić 2020” biće održan od 7. do 11. novembra u Centru za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću.

festival-domaceg-filma-u-leposavicu-od-7-do-11-novembra

Centar za kulturu “Sava Dečanac”

U pet večeri 18-og po redu Festivala, publika će moći da pogleda najnovija ostvarenja domaće kinematografije: “Otac”, Srđana Golubovića, koji otvara festival, zatim “Moj jutarnji smeh”, Marka Đorđevića, “Asimetrija”,Maše Nešković, “ A.S. (25) ”Milene Grujić i “Grudi”, Marije Perović.

Sve projekcije počinju u 20h. Ulaz je besplatan.

Zbog mera predostroznosti, projekcijama može prisustvovati 90 posetilaca, navode organizatori. 

U okviru festivala, u ponedeljak, 9. novembra od 18h, u foajeu Centra za kulturu "Sava Dečanac" biće održana promocija knjige "Bunt dece socijalizma", autora Dušana Vesića.

Priča o novom talasu

Knjigom “Bunt dece socijalizma” o prvoj generaciji bendova novog talasa, Dušan Vesić zaokružuje trilogiju o najvažnijim momentima jugoslovenske rok kulture.

Pred vama je prva sistematska, detaljna priča o ovom periodu, neumoljiva hronika pisana karakterističnim Vesićevim stilom koji Branimir Štulić poredi sa borhesovskim, uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka.

Vesić je ovde prisutan u dvostrukoj ulozi: on je u isto vreme neposredni posmatrač koji je iz blizine pratio novi talas tokom njegovog nastanka, vrhunca i gašenja, a ujedno i pažljivi i odmereni hroničar koji s vremenske, ali ne i emotivne distance dočarava, oživljava i približava kulturnu epohu precizno i živopisno.

Onima pak koji to vreme ne pamte ova knjiga će u nekoliko poteza pera pokazati zašto se o tom periodu govori i neverovatnih četrdeset godina kasnije. Novi talas? Kao da je bio juče!


Tagovi: KulturaLeposavić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije