16:03, 04.11.2020Izvor: RTK2

Filip Stanišić za Vuksana ZdravkovićaŠesnaestogodišnji Filip Stanišić iz Donje Bitinje, koji čeka transplantaciju bubrega i nalazi se na lečenju u Beogradu, svojim gestom potvrdio je da za humanost ne postoje granice. Njegov likovni rad biće ponuđen na aukciji, a prilog od prodaje biće uplaćen za lečenje dvogodišnjeg Vuksana Zdravkovića iz Vrbeštice koji boluje od spinalne mišićne atrofije. 

filip-stanisic-za-vuksana-zdravkovica

Foto: RTK2

Iako je bio sprečen da lično donese rad, Filip za RTK2 priča kako je došao na ideju da pomogne Vuksanu.

“Kada smo videli da se prikuplja novac za malenog Vuksana, moja ideja je bila da uradim nešto skromno da bih bar mrvicu pomogao Vuksanu. Mama i tata su mi dali podršku i ideju u tome. Odlučio sam da naslikam konja, pre svega zato što volim konje a oni su i simbol snage i prijateljstva. Drago bi mi bilo da slika nađe pravog vlasnika i da se na što bolji način pomogne malom Vuksanu. Sve je to skromno od mene, ali iskreno i od srca”, istakao je u poruci Filip.

Majka Vuksana Zdravkovića zahvalila je na ovom humanom gestu.

“Dirnuo me je ovaj Filipov gest što je naslikao sliku i koja će biti na aukciji i od čije prodaje će novac biti prosleđen mom Vuksanu. Hvala puno njemu i hvala svima koji licitiraju na Fejbuk stranici “Budi human – Humanitarne licitacije” i uplaćuju novac, te na taj način pomažu Vuksanu u njegovom lečenju.”

Humanitarnu akciju podržali su i nadležni iz Doma kulture u Štrpcu.

“Dom kulture ‘Sveti Sava’ se oduvek odazivao humanitarnim aktivnostima. Danas imamo sliku koju je naslikao Filip Staniš. To je prelepo sa njegove strane i na taj način poslali smo jaku poruku svima da učestvuju i da budu humani. Ova slika biće izložena u holu Doma kulture i čeka svog vlasnika. Sva sredstva od prodaje idu u ruke dečaku Vuksanu Zdravkoviću”, istakao je direktor Doma kulture Zlatko Stanojević.

Likovni rad Filipa Stanišića biće izložen u holu Doma kulture u Štrpcu. 

Svako ko želi da se priključi akciji i podrži ideju darovitog Filipa može to učiniti preko Fejsbuk stranice “Budi human - humanitarne licitacije”.


Tagovi: ŠtrpceHumanitarna pomoc

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije