12:39, 08.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Finale kviza "Okršaj mozgova" u AkvarijusuPeto, ujedno i poslednje kolo prvog ciklusa kviza znanja „Okršaj mozgova“ odigraće se u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak 10. januara od 20 časova.

finale-kviza-znanja-okrsaj-mozgova

Foto: PKC "Akvarijus"

U prvom ciklusu ovoga kviza takmiče se četiri ekipe (sastavljene od po četiri takmičara - 3+1), i to po turnirskom principu (broj bodova koje osvoje u svakom kolu prenosi se u sledeće kolo).

Uoči poslednjeg, odlučujećeg kola, na tabeli i dalje vodi ekipa "VMRO" (Vasilj Adžić, Milica Radovanović, Rodoljub Šćekić - Staša Stojsavljević) sa 75 bodova, iako je u četvrtom kolu zauzela poslednje, četvrto mesto. Zanimljivo je da se "VMRO" od prvog kola nalazi na vrhu tabele, i pored toga što je u samo dva od četiri kola bio najbolji.

Posle ubedljive pobede u pretposlednjem kolu, "Aktiv" (Igor Marković, Kejleb Va, Miloš Timotijević - Jovan Aleksić) se sasvim približio "VMRO" - u i učinio takmičenje potpuno neizvesnim. "Aktiv" sada ima 71 bod, ali takmičari ove ekipe očekuju da im se usvoji žalba, posle čega bi imali samo dva boda zaostatka za vodećim timom. Žalbu razmatra komisija kviza, a odluka će biti doneta pre odigravanja poslednjeg kola.

Iako imaju zaostatak za prvoplasiranom ekipom 14 bodova, sa osvojenih 61 bodom šansu da pobede i dalje su zadržali "Ajduci" (Miljan Ilić, Slobodan Popović, Stefan Vučinić - Milan Jevtić), tim pre što će u poslednjem kolu u igri biti znatno više bodova koje je moguće osvojiti.

"Anina bagra" (Ana Ignjević, David Pavlović, Mladen Ristić - Dunja Veljković) i dalje se nalazi na začelju tabele, ali im je forma, iz kola u kolo, u uzlaznoj formi; sada na svom kontu imaju 47 bodova.

Rezultati, tabela, izveštaj (prvo, drugo, treće, četvrto kolo)

U poslednjem kolu organizatori su odlučili da povećaju ukupan zbir bodova, tako da će svaka ekipa moći da osvoji maksimalno 54 poena. Zbog toga će poslednje kolo imati ukupno pet krugova.

U prvom, trećem i petom krugu kviza, takmičari će odgovarati na pitanja iz šest različitih oblasti (svaka će biti zastupljena sa po pet pitanja – po dve oblasti u prvom, trećem i petom delu kviza, ukupno 30 pitanja). U drugom i četvrtom krugu okršaja, svaki takmičar imaće priliku da odgovori na po dva pitanja iz dve različite oblasti znanja.

Takmičari će sami izvlačiti redne brojeve, kao i zatvorene koverte u kojima će se nalaziti papir sa pitanjima. U prvom, trećem i petom krugu svaki tačan odgovor donosi ekipi po jedan poen, a u drugom i četvrtom krugu po dva poena.

Budući da će se 10. januara, nakon završetka petog kola, proglasiti pobednik, eventualne žalbe ekipa, razmatraće komisija na licu mesta.

Za pobednika ciklusa obezbeđen je četvorodnevni boravak u luksuznim apartmanima na Kopaoniku.

Sponzor glavne nagrade „Okršaja mozgova“ je "Chalet vrhovi Kopaonika".


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti