10:24, 25.06.2019Izvor: B92

Francuski novinar koji je pisao o Srbima na KiM ima poruku za one kojima se to nije dopaloŽan Kristof Bison, zamenik glavnog urednika Figaroa, koji je pisao reportažu o Srbima na KiM na deset strana pod naslovom "Srpski duh otpora" na meti je kritika.

francuski-novinar-koji-je-pisao-o-srbima-na-kim-ima-poruku-za-one-kojima-se-to-nije-dopalo

Twitter

Kako je ranije kazao osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon, njih dvojica susreli su se sa pretnjama i osudama "proalbanskih francuskih novinara".

Bison je sada na Tviteru podelio tekst još jednog francuskog magazina koji je pisao o KiM uz poruku onima kojima se nije dopala reportaža o Srbima na KiM u Figarou.

"Svima onima kojima smeta reportaža o drami Srba na KiM u "Figarou" poručujem - nastavićemo da radimo svoj posao. Sudeći prema čitanosti magazina "Marjanel" nedelju dana kasnije, nismo sami", napisao je on na Tviteru.

Reportaža o životu Srba na KiM objavljena u francuskom listu "Figaro" istinski govori o humanitarnoj situaciji u srpskim enklavama na KiM, izjavio je ranije Gujon.

On je dodao da zasluge za reportažu idu trojici hrabih novinara francuskog magazina, ocenjujući da nije lako na Zapadu, u Francuskoj, biti objekativan kada su u pitanju ispolitizovane teme.

"Oni su napravili fenomenalnu repotažu koja istinski govori o humanitarnoj situaciji u enklavama na Kosovu i Metohiji", ocenio je Gujon.

Istakao je da je "Figaro" najčitaniji i najprodavaniji časopis u Francuskoj i da će svaki čitalac imati priliku da se upozna sa onim što se dešava na KiM već 20 godina.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije