08:15, 16.04.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

GI SDP: Nećemo dozvoliti da Ivanovićevo ubistvo ostane nerasvetljeno i da se zaboraviOd ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića navršilo se 15 meseci, a tim povodom iz njegove stranke poručuju da neće dozvoliti da ovo ubistvo ostane nerasvetljeno i da se zaboravi.

gi-sdp-necemo-dozvoliti-da-ivanovicevo-ubistvo-ostane-nerasvetljeno-i-da-se-zaboravi

rtg.rs

Iz GI SDP ponovo postavljaju pitanje svim nadležnima institucijama, kao i predstavnicima međunarodne zajednice ko je naručilac i izvršilac ubistva Olivera Ivanovića i navode da će isto pitanje postaviti i kao odbornici na današnjoj sednici SO Severna Mitrovica.

GI "SDP" danas podseća sve nadležne institucije Kosova i Srbije kao i predstavnike međunarodne zajednice da, iako  je prošlo 15 meseci od Ivanovićevog ubistva, još uvek nemaju nikakav zvanični detalj ili činjenicu u vezi ovog slučaja.

“Poslednjih dana imamo izjavu Specijalnog tužioca Kosova medijima koji iznosi samo sumnje i da još uvek nema dovoljno dokaza, te da je istraga i dalje u toku, dok iz srpskog tužilaštva nema čak ni izjave” - navodi se u saopštenju GI SDP.

Dodaje se da ih ohrabruje podrška i interesovanje velikog broja ljudi iz Srbije i sa KiM da se ubica Olivera Ivanovića pronađe, što se, kako navode, moglo i videti u proteklih nekoliko meseci.

“Svi zajedno nećemo dozvoliti da ovo ubistvo ostane nerasvetljeno i da se zaboravi” - ističe se u saopštenju GI SDP.

Oliver Ivanović ubijen je 16.januara 2018.godine sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ubice i nalogodavci tog zločina nisu otkriveni, iako istrage vode organi Prištine i Beograda.


Tagovi: Oliver IvanovićGI SDP

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije