11:57, 26.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

GI SDP: Neko želi da se slučaj ubistva Ivanovića odugovlači i zataškaPovodom odluke Apelacionog suda u Prištini da predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" ocenjuju da time “neko želi da se ovaj slučaj odugovlači i zataška".

gi-sdp-neko-zeli-da-se-slucaj-ubistva-ivanovica-odugovlaci-i-zataska-2

Radio Kontakt PlusRadio Kontakt Plus

Iz GI SDP ukazuju da će uskoro proći 3 godine od ubistva Ivanovića, a počinioci za ovakvo teško delo su i dalje nepoznanica.

“Očekivali smo da će kosovske institucije pronaći i počinioce procesuirati, Silvanu Arsović osloboditi svake odgovornosti i ukinuti rešenje o privremenoj meri, a mi se posle skoro 3 godine vraćamo na početak. Očigledno neko želi da se ovaj slučaj odugovlači, razvodnjava i na kraju zataška”, navodi se u saopštenju.

U GI SDP smatraju da je prvom optužnicom neosnovano i bez ijednog dokaza okrivljena Ivanovićeva sekretarica Silvana Arsović, a da je u slučaju druge optužnice, pored nedostatka dokaza, kako navode, ostalo nejasno da li je u pitanju nova optužnica ili proširenje prve, od koje se razlikuje samo nekoliko novih rečenica, zareza ili velikog slova.

Napominju da su saopštenjima ukazivali na sve propuste u radu institucija, a pravni tim je pisanim putem reagovao na iste.

Posle dužeg perioda dobijamo rešenje o strane Apelacionog suda gde se rešenje Osnovnog suda ukida i predmet vraća na ponovno odlučivanje, navode iz GI SDP, te ističu da neće dozvoliti da ubistvo Ivanovića ostane nerazjašnjeno i nerešeno.

Veće Apelacionog suda u Prištini donelo je odluku da predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, nakon što su branioci uložili žalbu na rešenje kojim se odbija zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

U slučaju pomaganja u ubistvu Ivanovića, do sada je uhapšeno šest osoba.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićGI SDPUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije