16:46 | 12.07.2022 Izvor: RTV Puls

Gornje Kusce: Svečano otvoren opštinski trgNovi trg u Gornjem Kuscu u opštini Gnjilane, čiju je izgradnju finansirala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, svečano je otvoren.

gornje-kusce-svecano-otvoren-opstinski-trg

Foto: RTV Puls

S obzirom na to da direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću, danas nije dozvoljen ulazak na Kosovo, vrpcu su presekli ministar za zajednice i povratak Goran Rakić i predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane, Saša Milošević.

Naziv trga je "Centralni opštinski trg Srbija", a nalazi se u krugu zgrada opštine, ambulante, Elektroprivrede Srbije, osnovne i srednje škole i vrtića.

„Sam naziv trga govori na koga mislimo i kome se nadamo“, rekao je u svom obraćanju Milošević.

„Nama, ovde u Kosovskom Pomoravlju, dosta je zatvorenog prostora i ropstva u kome smo preko 20 godina, željni smo da izađemo i na trgove i da se družimo, da se naša deca normalno razvijaju i da imaju svoje aktivnosti i normalan život na ovim prostorima. Zato svima sa ovog mesta poručujemo da smo voljni da ostanemo i da se borimo za svaki pedalj naše zemlje, tako što ćemo da stvaramo i da ulažemo u našu decu“, poručio je Milošević i ujedno izrazio žaljenje što direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću danas nije dozvoljeno da prisustvuje otvaranju trga.

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić obećao je izgradnju Doma kulture i sportske hale.

„Budite složni i jedinstveni, a mi ćemo biti uz vas i sa vama", poručio je Rakić.

Otvaranju trga prisustvovali su predsednici opština po kosovskom sistemu, kao i privremenih organa Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

Svečanost su svojim nastupom upotpunili folklorna društva iz Šilova, Raniluga, Koretišta i Gornjeg Kusca, etno grupa „Kos“, kao i džudo, atletski i fudbalski klubovi.

RTV Puls
Tagovi: GnjilaneInfrastruktura

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije