11:53, 09.08.2020Izvor: RTV Kim

Gračanica: Još pet osoba inficirano koronavirusomNa teritoriji opštine Gračanica registrovano je 5 novoobolelih od Kovida-19, pa je ukupan broj zaraženih 72, od čega je 9 pacijenata hospitalizovano, saopštio je danas Krizni štab opštine Gračanica.

gracanica-jos-pet-osoba-inficirano-koronavirusom

Foto: Reuters

Svim kontaktima određena je mera samoizolacije, u narednim danima biće praćeni u smislu simptoma infekcije.

Iz Kriznog štaba opštine Gračanica pozivaju meštane da nastave sa disciplinovanim ponašanjem shodno preporukama struke i da nije vreme za opuštanje, te da je potrebno da se i u narednim danima ponašaju odgovorno kako bi se izborili sa epidemijom.

„Propisane mere i preporuke nadležnih institucija i opštinskog Kriznog štaba se moraju striktno poštovati, kao i sve lično higijensko zaštitne mere, dezinfekcije i fizičko distanciranje, kao i pravovremeno javljanje u najbližu kovid ambulantu sa pojavom prvih simptoma“, navodi se iz Kriznog štaba.

U saopštenju se ističe da je Krizni štab "do sada preduzeo sve neophodne mere da zaštiti svoje građane od virusa Kovid-19 i u tom smislu konstantno se obavlja dezinfekcija javnih površina".

Dodaje se da opštinska inspekcija svakodnevno na terenu proverava da li se poštuju mere zaštite i preporuke epdiemiologa.


Tagovi: GračanicaKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije