13:44, 04.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Gračanica: 36 stanova za socijalno ugrožene porodiceKamen-temeljac za izgradnju stambene zgrade od 36 stanova za socijalno ugrožene porodice u Gračanici, položili su danas predsednik te opštine Srđan Popović i predsednik Srpske liste Goran Rakić. Očekuje se da zgrada bude završena do kraja tekuće godine.

gracanica-pocela-izgradnja-zgrade-od-36-stanova

Foto: info služba opštine Gračanica

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, istakao je da jedan od ciljeva lokalne samouprave rešavanje stambenog pitanja za porodice.

„Ponosan sam što smo danas postavili temelj za 36 stanova i da ćemo zbirnuti, ali i rešiti životno pitanje za isto toliko porodica. Do sada smo podelili 52 stana, sagradili više od tridesetak kuća i na tome nećemo stati. I dalje ćemo urbanizovati našu opštinu, a cilj nam je da sve porodice koje nemaju krov nad glavom to i dobiju, jer važno je da naše porodice utemeljimo, da ovde ostanu i opstanu“, kazao je Popović.

Gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste Goran Rakić, istakao je da je današnji početak izgradnje nove zgrade, početak izgradnje novog dela Gračanice.

„Predsednik Popović je prepoznao realne potrebe stanovništava ove opštine i nadam se da će izgradnjom ove stambene jedinice mnogi mladi ljudi dobiti svoj krov nad glavom, a to znači da će imati mogućnost da stvaraju i proširuju svoje porodice“, rekao je Rakić.

Projekat je deo Socijalne karte stanovanja, za koji su građani opštine Gračanica mogli da konkurišu početkom ove godine. Novi konkurs biće otvoren početkom naredne godine.

„Biće izgrađena jedna zgrada, a zbog toga što je Gračanica specijalno zaštićena zona nije se išlo u visinu, tako da je projekat u tri etaže, prizemlje i dva sprata. Zgrada će imati tri ulaza, a struktura stanova garsonjere, jednosobni i dvosobni“, kazao je direktor urbanizma Dejan Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima, izgradnja zgrade se očekuje do kraja godine, a potpuno će biti osposobljena na proleće naredne godine.

Zgradu od 36 stanova, zajedničkim sredstvima grade opština Gračanica i kosovsko Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, a vrednost radova iznosi 489.535 evra.

Ministarstvo je izdvojilo sredstva od 280.000 evra, a ostatak je obezbedila Opština Gračanica.


Tagovi: Kosovo

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije