14:58, 10.09.2020Izvor: RTK 2

Gračanica: Položen kamen temeljac za izgradnju vrtićaU Gračanici je danas položen kamen temeljac za novu zgradu dečjeg vrtića u kojoj će biti smešteni polaznici predškolske ustanove “Đurđevak”.

gracanica-polozen-kamen-temeljac-za-izgradnju-vrtica

RTK2

Novi objekat će biti površine 1.460 metara kvadratnih, a u planu je da prva faza izgradnje bude završena do kraja ove godine.

Kamen temeljac za novu zgradu dečjeg vrtića položili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktorica PU “Đurđevak” Radica Trajković – Parlić.

Nova zgrada doprineće i boljim i kvalitetnijim uslovima rada, ističu iz ove vaspitno-obrazovne ustanove, dodajući da je u obdaništu trenutno upisano 504 dece koja su raspoređena u 8 objekata.

“Nama ovo mnogo znači, s obzirom na to da deca treba da budu podeljena u više grupa. Kada novi vrtić bude sagrađen, radićemo normalno kao i do sada, ali će deca možda imati i više grupa. Kod nas upis traje cele godine i do sada je upisano 140 predškolaca”, rekla je direktorica PU “Đurđevak”.

Izgradnju vrtića finansira opština Gračanica, a za prvu fazu izdvojena su sredstva u iznosu od 275 hiljada evra.

„Mogu reći da nama mladost znači sve, da ova divna dečica zasigurno garantuju naš opstanak na ovim prostorima. Obdanište će imati preko 1.400 metara kvadratnih i nadamo se da će do kraja godine sve biti završeno. Razgovarali  smo već o tome na koji način ćemo opremiti obdanište, da deca imaju iste uslove kao i deca u bilo kom gradu u Srbiji“, kazao je Popović.

On je podsetio da se, pored ovog objekta, ove godine očekuje završetak Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu, završetak škole u Suvom Dolu, kao i izgradnja 36 stanova u Gračanici.

Dodao je da je u narednom periodu u planu izgradnja još 8 stanova na teritoriji opštine Gračanica.


Tagovi: GračanicaSrđan PopovićPredškolska ustanova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije