13:18, 02.10.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Gračanica: Uručena novčana pomoć petočlanoj porodici MihajlovićNa inicijativu predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića, predsednik Odbora Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu Milorad Arlov danas je uručio novčanu pomoć i pakete slatkiša petočlanoj porodici Mihajlović iz Badovca.

gracanica-urucena-novcana-pomoc-petoclanoj-porodici-mihajlovic

Foto: Opština Gračanica

U prisustvu direktora opštinskog odeljenja zdravstva Aleksandra Popovića, Arlov je u manastirskoj porti u Gračanici,uručio tri stotine evra i pakete sa slatkišima Aleksandri Mihajlović iz Badovca.

Ova petočlana porodica opstaje bez ikakvih novčanih primanja, s obzirom da ni Aleksandra ni njen suprug nisu u radnom odnosu.

Od dečijeg dodatka odrastaju troje dece Miodraga, Luku i Lazara.

"Zahvalna sam gospodinu Arlovu na pomoći koja nama mnogo znači ali veliko hvala i predsedniku opštine Srđanu Popoviću koji mi je pomogao da stupim u kontakt  i da gospodina Arlova zamolim za pomoć. Bez posla smo i ja i suprug i sve dok je tako ja moram da nalazim načina da se borim da opstanemo sa tri sina“, rekla je Aleksandra.

"Odlučili smo danas da pred ovom svetinjom uručimo novčanu pomoć porodici Mihajlović kako bi koliko toliko ublažili ovaj težak život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.Pomažemo koliko možemo i sve to radimo zahvaljujući humanosti, humanih ljudi Republike Srpske i njenih institucija“, kazao je Arlov koji će u popodnevnim satima posetiti opštinu Gračanica gde će razgovarati sa predsednikom opštine Srđanom Popovićem o daljem nastavku saradnje.

Direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović kazao je da će opština Gračanica i ubuduće pronalaziti načine i sredstva da pomogne svima kojima je ta pomoć potrebna.

“Mi smo upoznati sa slučajem porodice Mihajlović i pomagali smo im im u skladu sa našim mogućnostima. Nastavićemo i ubuduće da pomažemo ne samo porodici Mihajlović nego svim porodicama koje to zaslužuju jer to znači opstanak na ovom prostoru”, kazao je Popović.


Tagovi: Gračanica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije