14:06, 29.05.2020Izvor: RTV Kim

Građani Prištine: Odluka u korist TačijaGrađani Prištine iskazuju nezadovoljstvo povodom presude Ustavnog suda kojom je potvrđen dekret kosovskog predsednika Hašima Tačija o novom mandataru vlade. Kako su za RTV Kim kazali, za njih je odluka neprihvatljiva.

gradani-pristine-odluka-u-korist-tacija

Foto: RTV Kim

Ustavni sud u Prištini juče je odlučio da nema potrebe za novim izborima na Kosovu i da je moguće formiranje nove vlade.

Stanovnici Prištine sa kojima je ekipa RTV Kim razgovarala, kažu da je za njih odluka neprihvatljiva, te da je bila u korist predsednika Hašima Tačija.

„Smatram da mi je odlukom Ustavnog suda oduzeto pravo na glasanje. Nova vlada koja će biti formirana je falsifikat, ne od ljudi, već od pojedinih lica“, rekao je Rahmi Rama.

„Odluka nije po pravilu. Odluka je više išla u korist Hašima Tačija“, kazao je Adem Muslija.

„Odluka je neprihvatljiva, jer sud ne odlučuje jednako, nisu isti standardi za sve“, kazao je građanin Prištine koji je želeo da ostane anoniman.

Povodom odluke Ustavnog suda, Samoopredeljenje najavaljuje proteste, a tokom jučerašnjeg dana izvršene su i pripreme u vidu probnog protesta na kome je učestvovalo više od hiljadu ljudi.

Oglasio se i odlazeći premijer Aljbin Kurti, koji je kazao da ne prihvata odluku Ustavnog suda, kao i da će u narednim danima obavestiti građane o narednim političkim koracima.


Tagovi: PravosuđeHašim TačiPrištinaVlada Kosova

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije