17:07, 16.05.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Građani stariji od 50 godina po USA vize od sada u PrištiniPRIŠTINA- Ambasada SAD u Prištini saopštila je da će početi da prima zahteve od svih građana Kosova starijih od 50 godina za vize tipa B1/B2. Ranije su samo podnosioci stariji od 60 godina imali pravo da apliciraju za vizu tipa B1/B2.

gradani-stariji-od-50-godina-po-usa-vize-od-sada-u-pristini

Foto: Radio Kontakt plus

Budući da Ambasada SAD želi da obezbedi  visok nivo korisničkih usluga za podnosioce zahteva sa Kosova, i s obzirom na teškoće putovanja do Skoplja, odlučila je da proširi vizne usluge koje se pružaju u Prištini, navodi se u saopštenju američke ambasade koje je dostavljeno Radiju Kontakt plus.

Potencijalni podnosioci zahteva moraju popuniti obrazac DS-160 za vizu (koji se može naći na veb stranici Ambasade SAD:  https://xk.usembassy.gov/visas/) i navesti Prištinu kao mesto iz kojeg apliciraju.

Podnosioci zahteva mogu zatim putem veb sajta zakazati termin za vizu.

Na dan zakazanog termina, platiće taksu za vizu (samo u dolarima ili evrima) u Ambasadi i imaće intervju sa konzularnim službenikom.

Kako se navodi u saopštenju ove procedure razlikuju se od procedura podnošenja zahteva za vizu Ambasade SAD u Skoplju.

Podnosioci zahteva koji su već platili svoju MRV viznu taksu onlajn ili putem Raiffeisen banke ne mogu koristiti ovu taksu kako bi aplicirali u Ambasadi u Prištini.

Svi podnosioci zahteva moraju tokom intervjua dokazati da zadovoljavaju kvalifikacije za vizu. U većini slučajeva, odobrena viza može se podići u Ambasadi, narednog radnog dana posle intervjua.

 


Tagovi: KosovoPrištinaSAD Liberalizacija viza

Povezane vesti