19:39, 22.09.2020Izvor: N1

Grenel: Tramp planira da dođe u Srbiju, znam kakav je kad se na nešto obavežeIzaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je da predsednik Tramp planira da dođe u Srbiju, ali da još uvek ne postoji datum posete.

grenel-tramp-planira-da-dode-u-srbiju-znam-kakav-je-kad-se-na-nesto-obaveze

TANJUG/ Zoran Žestić

"Kada smo bili u Ovalnoj sobi i kada je predsednik Vučić predložio da predsednik Tramp poseti Srbiju, ja znam kakva je reakcija predsednika Trampa kada se na nešto obaveže. Ta preuzeta obaveza je zaista stvarna, i on i Ivanka su izrazili želju da dođu u Beograd", kazao je Grenel posle sastanka sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučićem i Anom Brnabić.

Grenel je rekao da je Vučić "dao viziju šta Tramp može da očekuje" od dolaska u Srbiju.

"I krajnje je vreme da se to desi. Predsednik Tramp je veoma ozbiljan po tom pitanju. Nemam konkretan datum, ali je on izrazio svoju želju da dođe i ja jedva čekam da ga vidim ovde", rekao je Grenel.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je Tramp prihvatio poziv da dođe u Srbiju.

"Predsednik Tramp je bio ljubazan i prihvatio je poziv, a ja sam insistirao onako, kao pravi Srbin kad počne da navaljuje pa ne zna da stane. Na njemu je da vidi, kad bude imao vremena. Razgovarao sam i sa Ivankom..videćete, oni se bave ugroženim grupama, ali i ženskim preduzetništvom. DFC ima milijarde na raspolaganju. Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima nam znači mnogo više od toga da ćete nešto da nam poklonite. Nemojte da nam poklanjate... U privatnom sektoru je budućnost. To je suština", kazao je Vučić.


Tagovi: SADRičard GrenelSrbijaDonald Tramp

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije